Scroll down for more information

HappyMoment

HappyMoment - Dementie zorg - Waar bemoeien jullie je mee?
Fotografie: Frank Muller
Naam verpleegkundige: Esther Oosterhof
Functienaam en organisatienaam: Wijkverpleegkundige bij TSN in Uithuizermeeden
Fotograaf: Frank Muller

Ze is 95 en heeft dementie. Ze kan alles nog zelf, vind ze. Ze heeft geen hulp nodig. Ze vraagt steeds: “waar bemoeien jullie je mee?

 

Ze wil gewoon thuis blijven wonen. Met de ondersteuning van haar kinderen en thuiszorg, kan dat gelukkig ook nog. Ze is weliswaar eigenwijs maar geen gevaar voor zichzelf of de omgeving.

 

Het kost mij twintig minuten om haar op te laten staan. Als ze haar gymoefeningen in bed doet, zwaait ze haar benen en probeert mij te raken. Dan kost het me ook nog wel twintig minuten om haar te overtuigen dat een wasbeurt nodig is. Ik leg snel schone kleding klaar als zij op het toilet zit in de hoop dat zij het niet merkt. Ik heb mazzel vandaag: ze trekt het aan! Ik laat haar zelf haar haar netjes maken zodat ik in de keuken haar ontbijt klaar kan zetten met haar pilletjes op de rand van het bord. Ik ben net op tijd.” “Oh ja,” zegt ze, “is ook zo, dat had ik allemaal al klaar gezet, wil jij ook koffie?” En op de goede dagen: “Daar staat het potje, gooi er maar een kwartje in, want ik word nog arm van jullie.

 

Dat is mijn Happy Moment, mijn dag kan dan niet meer stuk!

Terug naar overzicht HappyMoment

HappyMoment Nursenotebook

 

Dé agenda voor verpleegkundigen en verzorgenden!
Nu verkrijgbaar: de agenda voor 2020 met 12 unieke verhalen uit de 'HappyMoment' inzendingen, verpleegkundige tips en volop ruimte voor notities, dienstenplanning etc.

 

nursenotebook.nl

Nursenotebook HappyMoment Werkgeluk

Heb jij ook een moment van werkgeluk in de zorg beleefd? Vertel ons jouw verhaal.

SNCU
Actiz
ABU
ISO 9000
Erkend leerbedrijf