Scroll down for more information

HappyMoment

HappyMoment - Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) - Zij wil graag wakker gezongen worden
Fotografie: Frank Muller
Naam verpleegkundige: Sabrina Haesebrouk
Functienaam en organisatienaam: Coördinerend begeleider bij Philadelphia in Spijkenisse
Fotograaf: Frank Muller

Sabrina werkt als coördinerende begeleiding en verpleegkundige in de zorg voor verstandelijk beperkten. Onder meer voor bewoonster Ria, die onder begeleiding zelfstandig in een appartement woont. 

 

Ria reageert impulsief, heel verdrietig bij tegenslag, maar ook heel blij als er iets leuks gebeurt. “Op 23 mei kwam ik uit mijn slaapdienst en Ria was jarig, ze werd 78 jaar. Zij vindt jarig zijn enorm spannend en beleeft er ook heel veel plezier aan. Dus heb ik samen met een collega haar wakker gezongen die ochtend, zoals wij dit thuis altijd doen en we gaven haar een kaart met een klein cadeautje. De zielsgelukkige blik in haar ogen en de grote glimlach op haar gezicht maakte me gewoon emotioneel. Ik besefte me hoe belangrijk deze kleine dingen zijn en hoe fantastisch die je werk ook maken! Dat was mijn Happy Moment.

 

Omdat Ria zo overduidelijk blij en gelukkig reageerde, hebben Sabrina en haar collega’s besloten alle cliënten op hun verjaardag ontbijt op bed te brengen, die dag hun lievelingskostje te maken, ze krijgen een verjaardagskaart én een klein verjaardagscadeautje. Het is een groot succes. “Op Ria d’r verjaardag in mei staat in onze agenda: wil graag wakker worden gezongen!"

Terug naar overzicht HappyMoment

HappyMoment Nursenotebook

 

Dé agenda voor verpleegkundigen en verzorgenden!
Nu verkrijgbaar: de agenda voor 2020 met 12 unieke verhalen uit de 'HappyMoment' inzendingen, verpleegkundige tips en volop ruimte voor notities, dienstenplanning etc.

 

nursenotebook.nl

Nursenotebook HappyMoment Werkgeluk

Heb jij ook een moment van werkgeluk in de zorg beleefd? Vertel ons jouw verhaal.

ABU
Actiz
ISO 9000
SNCU
Erkend leerbedrijf