Scroll down for more information

HappyMoment

HappyMoment - Overige zorg - Mensen 'maken' is toch prachtig?
Fotografie: Frank Muller
Naam verpleegkundige: Mieke Brunt
Functienaam en organisatienaam: Verpleegkundige bij de huisartsenpost in Zaandam
Fotograaf: Frank Muller

Mijn Happy Moment duurt de hele dag! Want zo ziet mijn werkdag eruit: ik stap fluitend op de fiets naar de Huisartsenpost. Daar bij binnenkomst de collega’s van het call center even gedag zeggen en snel een paar korte afspraken met de regie-arts maken. Dan naar mijn behandelkamer. Inloggen, kasten nakijken en dan naar de wachtkamer. Mijn eerste patiënt. Elke patiënt is anders en heeft een eigen verhaal. Enkele maanden of juist vele jaren oud, groot of juist heel klein, meestal ongerust of soms boos. Ik stel me voor en breek het ijs. Een grap werkt vaak ontspannend maar soms liever een geruststellende hand op de arm. Altijd een professionele instelling om ook deze patiënt weer de beste zorg te bieden, zoals ik hem zelf ook zou wensen. Mensen ‘maken’, dat is toch prachtig.

 

Soms is de behandeling makkelijk en zo klaar, soms een echte uitdaging om iemand weer netjes en gezond te krijgen. Goede uitleg, begrip en een vangnet voor als het toch niet direct lekker gaat. Maar hoe fijn is het als de patiënt met een tevreden en gemeende ‘dankjewel’ en een stevige handdruk mijn behandelkamer verlaat.

De meeste dagen zijn gewoon goed te doen, wel vaak druk: veel aanlopers, ongeduld omdat anderen patiënten voor moesten gaan, kasten aanvullen, heen en weer naar het magazijn en de apotheek, nog even de vuilniszakken legen. Er is altijd veel te doen op een dag.

 

Maar ik stap aan het eind van de dag altijd weer lachend op de fiets naar huis! Zeg nou zelf: ik heb toch een pracht vak en het mooiste werk dat bestaat! Ik ben heel trots dat ik dit mag doen!"

Terug naar overzicht HappyMoment

HappyMoment Nursenotebook

 

Dé agenda voor verpleegkundigen en verzorgenden!
Nu verkrijgbaar: de agenda voor 2020 met 12 unieke verhalen uit de 'HappyMoment' inzendingen, verpleegkundige tips en volop ruimte voor notities, dienstenplanning etc.

 

nursenotebook.nl

Nursenotebook HappyMoment Werkgeluk

Heb jij ook een moment van werkgeluk in de zorg beleefd? Vertel ons jouw verhaal.

Actiz
Erkend leerbedrijf
ISO 9000
ABU
SNCU