Scroll down for more information

HappyMoment

HappyMoment - Thuiszorg - Het is mooi een kleine bijdrage te mogen leveren
Naam verpleegkundige: Aafke van der Plaats

"Een patiënt die enorm vermoeid in zijn bed ligt, vertelt dat hij eigenlijk te vermoeid is en er tegenop ziet om zijn bed uit te komen. Hij voelde zich de afgelopen keren dat hij uit zijn bed kwam duizelig, daardoor is hij onzeker geworden om op te staan en is nog meer in bed blijven liggen.
Ik heb uitgelegd dat ik begrijp dat de stap om direct functioneel uit bed komen, bv. om naar het toilet te lopen op dit moment een te grote opdracht voor het lichaam is. Ik vertelde ook dat het hem patiënt goed zal doen om in bed zeer frequent zijn benen en armen te bewegen. Ik heb voorgesteld om dat telkens 10x te doen en dit ieder kwartier te herhalen. Dit zou goed doen aan de spieren en de omgeving (het bed) is hierbij veilig.
De patiënt vond dit een zeer goed idee en begon gelijk te fietsen in zijn bed, en zijn armen te bewegen.
Later op de dag stapte hij inderdaad iets gemakkelijker uit zijn bed en…….. was niet duizelig. Er kwam weer een stukje zekerheid en controle terug. Het is enorm mooi om in dit proces van ziek zijn een kleine bijdrage te mogen leveren! Hier groei ik van!"

Terug naar overzicht HappyMoment

HappyMoment Nursenotebook

 

Dé agenda voor verpleegkundigen en verzorgenden!
Nu verkrijgbaar: de agenda voor 2020 met 12 unieke verhalen uit de 'HappyMoment' inzendingen, verpleegkundige tips en volop ruimte voor notities, dienstenplanning etc.

 

nursenotebook.nl

Nursenotebook HappyMoment Werkgeluk

Heb jij ook een moment van werkgeluk in de zorg beleefd? Vertel ons jouw verhaal.

SNCU
Erkend leerbedrijf
ABU
Actiz
ISO 9000