Scroll down for more information

HappyMoment

HappyMoment - Ziekenhuiszorg - Ik kon gelukkig mijn man reanimeren
Fotografie: Frank Muller
Naam verpleegkundige: Danielle van Hoven
Functienaam en organisatienaam: O&G Verpleegkundige bij Radboud UMC in Nijmegen
Fotograaf: Frank Muller

Stel je voor: je man geeft aan dat hij zich niet zo lekker voelt en je ziet hem wegglijden. Wat een geluk als je dan verpleegkundige bent, de rust weet te bewaren en adequaat kunt handelen.

Hij zei dat hij zich niet zo lekker voelde en ik zag hem wegzakken. Ik kon door de 'skills and drills' die ik geleerd heb in het ziekenhuis heel adequaat handelen. Ik heb 112 gebeld, de voordeur open gezet, en ben hem gaan reanimeren.

 

Als je buiten de stad woont dan duurt het even voordat de ambulance er is, maar Danielle wist wat ze moest doen en heeft dat volgehouden.

Mijn man heeft daarna nog twee keer een hartstilstand gehad en is er zonder verdere schade van afgekomen. Mijn Happy Moment?

Ik ben zo dankbaar dat ik in het ziekenhuis heb geleerd om in zo’n situatie adequaat te reageren!” Na een intensieve en emotionele periode pakten zij de draad weer op.

We zijn erg blij met alle hulp die we hebben gekregen en gaan verder met ons leven. We genieten nu nog meer van de kleine momenten met onze kinderen en vrienden.

Terug naar overzicht HappyMoment

HappyMoment Nursenotebook

 

Dé agenda voor verpleegkundigen en verzorgenden!
Nu verkrijgbaar: de agenda voor 2020 met 12 unieke verhalen uit de 'HappyMoment' inzendingen, verpleegkundige tips en volop ruimte voor notities, dienstenplanning etc.

 

nursenotebook.nl

Nursenotebook HappyMoment Werkgeluk

Heb jij ook een moment van werkgeluk in de zorg beleefd? Vertel ons jouw verhaal.

ABU
ISO 9000
SNCU
Erkend leerbedrijf
Actiz