Scroll down for more information

HappyMoment

HappyMoment - Ziekenhuiszorg - Sanne werd echt vrolijk van de muziek
Fotografie: Frank Muller
Naam verpleegkundige: Anna Bergers
Functienaam en organisatienaam: Revalidatieverpleegkundige bij De Hoogstraat in Utrecht
Fotograaf: Frank Muller

Anna werkt in een revalidatiecentrum als verpleegkundige. Daar begint het echte herstel maar er zijn patiënten die nog een lange weg te gaan hebben. Zo ook Sanne. Zij heeft een hoge complete dwarsleasie. “Ik probeer mij zo goed mogelijk te verplaatsen in de behoeften van patiënten. En natuurlijk is dat de verzorging en verpleging, maar het gaat veel verder dan dat. Naast dat je professioneel moet handelen als verpleegkundige en je werk op een vakkundige manier uit moet voeren, is het ook zo belangrijk om heel vriendelijk te zijn en net even een stapje verder te denken. Waar zou je zelf behoefte aan hebben als je de patiënt zou zijn?"

 

“In de afgelopen jaren heb ik zoveel geluksmomenten ervaren in mijn werk. Maar de meest recente is met Sanne. Ze was niet heel vrolijk die ochtend. En ik hielp haar bij de ochtendzorg. Opeens kreeg ik een ingeving, want ik zag een boxje liggen op haar nachtkastje! Wil je misschien wat muziek aan, vroeg ik. Ze begon te glunderen en zei direct: 'JA'. Ik koppelde het boxje aan haar telefoon zette 'onze' lievelingsnummers keihard aan. Het was heel vrolijk. De muziek en haar blijheid maakte het voor mij een Happy Moment want mijn patiënt gelukkig, ik gelukkig! De ochtendzorg ging als een zonnetje.”

 

Anna heeft nog veel meer van dit soort momenten meegemaakt.

“Ja ik ben heel blij dat ik verpleegkundige ben, het is erg dankbaar werk en ik blijf het ook nog heel lang doen!”

Terug naar overzicht HappyMoment

HappyMoment Nursenotebook

 

Dé agenda voor verpleegkundigen en verzorgenden!
Nu verkrijgbaar: de agenda voor 2020 met 12 unieke verhalen uit de 'HappyMoment' inzendingen, verpleegkundige tips en volop ruimte voor notities, dienstenplanning etc.

 

nursenotebook.nl

Nursenotebook HappyMoment Werkgeluk

Heb jij ook een moment van werkgeluk in de zorg beleefd? Vertel ons jouw verhaal.

ISO 9000
ABU
Actiz
Erkend leerbedrijf
SNCU