Scroll down for more information

HappyMoment

HappyMoment - Ziekenhuiszorg - Ze zei: "je bent zijn favorietje"
Fotografie: Frank Muller
Naam verpleegkundige: Marieke Mol
Functienaam en organisatienaam: Wondverpleegkundige en praktijkbegeleider bij HappyNurse in Amsterdam
Fotograaf: Frank Muller

Marieke is als verpleegkundige zes jaar geleden bij HappyNurse gaan werken en heeft zich daar verder kunnen ontwikkelen, tot wondverpleegkundige en praktijkbegeleider voor leerlingen.

 

Ik vind het fantastisch als ik verpleegkundigen in opleiding het vak kan leren en ze klaar kan stomen om zelfstandig het vak uit te oefenen.

 

Marieke is vaak betrokken bij terminale zorg, zorg voor picc lijnen, specialistische wondzorg en andere verpleegkundige zorg. Als coördinerend verpleegkundige voert zij de regie over de zorg voor cliënten, ze doet de planning en zorgt voor alarmopvolging in nachtdiensten. Zij is de ogen en oren van de afdeling. “Mijn Happy Moment was laatst bij een ernstig zieke cliënt. Hij had een sterke wens voor euthanasie en ik zou dat in gang gaan zetten. Maar de natuur haalde ons in. We hebben sedatie toe moeten dienen en terwijl ik dat aan het doen was zei zijn dochter: “Jij bent al vanaf het eerste moment zijn ‘favorietje’, hij vindt jou geweldig, je inlevingsvermogen, passie voor je werk en de liefde voor je cliënten die altijd centraal staat. Dat zullen wij nooit vergeten. Als onze familie iets overkomt, dan willen wij jou aan ons bed.” Ik denk daar de laatste tijd heel vaak aan terug. Het is toch fantastisch als iemand dat tegen je zegt?” En nog een leuke anekdote van

 

Marieke: na een reanimatie vraagt een agent om haar gegevens. En vervolgens om het ook aan al zijn collega’s te sturen. “Toen ging mij een lichtje branden. Dit is normaal natuurlijk niet de gang van zaken. Hij was me gewoon aan het versieren. Ik heb hem netjes en professioneel aangegeven dat ik al jaren een relatie heb en daar dus geen interesse in had.

Terug naar overzicht HappyMoment

HappyMoment Nursenotebook

 

Dé agenda voor verpleegkundigen en verzorgenden!
Nu verkrijgbaar: de agenda voor 2020 met 12 unieke verhalen uit de 'HappyMoment' inzendingen, verpleegkundige tips en volop ruimte voor notities, dienstenplanning etc.

 

nursenotebook.nl

Nursenotebook HappyMoment Werkgeluk

Heb jij ook een moment van werkgeluk in de zorg beleefd? Vertel ons jouw verhaal.

ABU
ISO 9000
Erkend leerbedrijf
Actiz
SNCU