HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

Uit een onderzoek van CNV Jongeren blijkt dat 1 op de 8 jonge zorgmedewerkers (tot 35 jaar) ervaring heeft met burn-out. 1 op de 3 komt oververmoeid thuis. 

 

CNV Jongeren bezocht voor het onderzoek vijf zorginstellingen en daar ondervroegen ze achthonderd mensen tijdens een enquête. Vierhonderd daarvan waren onder de 35 jaar. 1 op de 8 valt uit door burn-out, 1 op de 3 gaat dagelijks met klachten als oververmoeidheid naar huis. 26 procent van de jonge zorgmedewerkers heeft last van te hoge werkdruk en 12 procent ervaart een te grote tijdsdruk. 86 procent vindt dat de te hogen eisen stellen aan zichzelf. 

 

Jonge zorgmedewerkers

In de zorgsector is het langdurig ziekteverzuim sinds 2013 met 16% gestegen, een stijging die bijna geheel te wijten is aan een te hoge werkdruk. Vooral onder jonge medewerkers is uitval door mentale klachten gestegen. 

 

De jongerenvakbond wil bij zorgorganisaties veranderingen in gang zetten door een nieuw project te lanceren in het najaar van 2019. Zij willen jonge medewerkers trainen als ‘change agent’ om vanaf de werkvloer werkstress aan te pakken. Daarnaast wil CNV Jongeren met de handreiking ‘Druk of Geluk’ bij zorgorganisaties langsgaan om aandacht te vragen voor het onderwerp.

 

Download het handboek ‘Druk of Geluk’ voor werknemers of voor werkgevers.

 

Goede balans

Wil jij zelf bepalen wanneer je werkt en en goede balans houden tussen werk en ontspanning? Kom dan werken voor HappyNurse.

Uit onderzoek, de Happy Thermometer, blijkt dat HappyNurses HappyNurses blijken minder vaak last te hebben van burn-out klachten en meer bevlogen zijn.

factsheet drukofgeluk - cijfers over de werkdruk van jonge zorgmedewerkers van CNV-jongeren, bron CNV

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU
Logo
Logo
Logo