HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

V&VN publiceerde het Begrippenkader Indicatieproces, een toelichting op het Normenkader, waarin staat beschreven aan welke eisen je moet voldoen om te mogen indiceren, en om verpleging en verzorging in de eigen omgeving te mogen organiseren. Iedereen werkzaam in de wijkverpleging hoort het Normenkader te kennen en gebruiken. Om dat nog beter te kunnen doen, heeft V&VN daaraan het begrippenkader toegevoegd. 


Met dit begrippenkader wil V&VN meer duidelijkheid scheppen. Ze leggen begrippen uit waarbij het indiceren veel discussie over is. Ze benoemen knelpunten waar iedereen, die betrokken is bij de zorg achter de voordeur, tegen aan loopt. Wanneer is de verpleegkundige aan zet bij medicatie toediening en maaltijdondersteuning? Wat is geneeskundige zorg precies? Wanneer valt iemand met een grote zorgvraag onder de Wlz dan wel onder Zvw? Ook staan ze stil bij de het verpleegkundig proces. Niet met de illusie dat er nooit meer discussie zal zijn, wel in de overtuiging dat het gesprek beter en vruchtbaarder wordt als we het over de betekenis van begrippen eens zijn. 

 

Voor en door wijkverpleegkundigen

Aan het begrippenkader is gewerkt door wijkverpleegkundigen uit heel Nederland, die werden ondersteund door Zorginstituut Nederland.

 

Downloaden

Het begrippenkader is te downloaden op de website van V&VN, in een uitgebreide en verkorte versie. Ook zijn is er een toolbox voor wijkverpleegkundigen. En lees wat het voor wijkverpleegkundigen in de praktijk kan betekenen. 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord