HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

Erik Willems, mede-eigenaar van HappyNurse uitzendbureau Arnhem en HappyNurse wijkteam in Ede, blogt voorNurseStation over zijn werk als zorgondernemer. In zijn eerste blog stelt Erik zich voor. 

 

Erik: “Mijn dag begint op ons ‘dierenrijke’ boerderijtje in Angeren, een dorpje tussen Arnhem en Nijmegen. Eerst lekker naar buiten om de kippen en schapen te voeren. Dan de katten en honden eten geven, waarna ik richting Ede rijd, waar ik een kantoor heb, samen met mijn zakenpartner Werner”.

 

Veilig tussen de muren

“Laat ik beginnen bij het begin. Vanaf mijn achttiende ben ik altijd een echte ‘A-pleeg’ geweest, een technisch onderbouwde verpleegkundige. Na tien jaar Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam, kreeg mijn vrouw een baan in Arnhem aangeboden. We zijn verhuisd en ik ben in de Koepelgevangenis als verpleegkundige gaan werken. Iedere gedetineerde wordt daar de eerste 24 uur gezien door een verpleegkundige om een inschatting te maken of iemand zorg nodig heeft. Je treft als verpleegkundige in een gevangenis relatief veel psychiatrische patiënten en verslavingsproblematiek is er ook een groot thema. Maar al met al klinkt het spannender dan het is om in een gevangenis te werken. Je weet dat als er iets gebeurt, er binnen no time een team van collega’s naast je staat. Dat is ‘buiten de muren’ nog wel eens anders. Dus daarom heb ik me, grappig genoeg, juist altijd heel veilig gevoeld in de gevangenis.”

 

Van A-pleeg naar leidinggevende

“Op een bepaald moment kreeg ik de kans om als leidinggevende in de gevangenis te gaan werken. Tot er, een aantal jaar later, besloten werd om de Koepel in Arnhem te sluiten. Dat bleek voor mij een goede aanleiding om opnieuw na te denken wat ik eigenlijk écht wilde met betrekking tot mijn carrière. Het bleek goed uit te komen dat toen ik leidinggevende werd, had besloten om zzp’er te worden om op die manier feeling met het beroep te houden én m’n BIG-registratie te behouden. Zo kon ik, gezien de opgedane ervaring in de gevangenis, meteen aan de slag in de psychiatrie en verslavingszorg. En dat vrije werkende leven als zelfstandige beviel goed! Zó goed, dat ik meteen enthousiast was toen mijn huidige zakenpartner Werner mij benaderde met de vraag om samen een uitzendbureau én thuiszorgorganisatie op te zetten in Ede, als franchisenemers van HappyNurse. De kans om vanuit zo’n sterke basis die HappyNurse nu eenmaal is, zo’n uitdaging aan te gaan, sprak me meteen aan.”

 

Het gaat goed

“De keuze heeft, nu alweer 3,5 jaar verder, inderdaad heel goed uitgepakt. We zijn gegroeid en er werken inmiddels acht mensen bij ons op kantoor. Dus ik denk dat ik nu wel kan zeggen dat het ons gelukt is! Ja, het is hard werken en het is heel anders dan echt in de zorg werken, maar ik geniet elke dag. Dit werk zit ‘m toch vooral in continu goede medewerkers zoeken en die match met onze klanten weten te maken. Op dit moment gaat dat ontzettend goed; de markt is nu zo dat we onze uitzendkrachten snel bij klanten kunnen plaatsen die heel goed bij ze passen. Het gevarieerde aanbod aan werkplekken dat we onze medewerkers kunnen bieden, is geweldig!”

 

Iedereen tevreden

“Ondernemen in de zorg bevalt me uitstekend. Dat merk ik net zo goed bij onze uitzendkrachten. Je bepaalt dan toch je eigen agenda. En dat is wel een luxe! Daarnaast word je echt ingehuurd voor datgene waar jij heel goed in bent. Dat betekent: alle vergaderingen die in vaste dienst vaste prik zijn, hoef je niet bij te wonen. En dat is iets waarover ik vaak hoor dat mensen dat stiekem erg fijn vinden… Wat ik trouwens heel bewust doe, is het persoonlijk contact met mijn medewerkers opzoeken. Ik wil namelijk niet als een soort vulmachine te werk gaan; poppetjes op opdrachten plaatsen en daarmee basta. Nee, dat is niet mijn idee van dit werk. Bij nieuwe klanten in de psychiatrie en verslavingszorg ga ik altijd eerst zelf een tijd meewerken. Zodat ik een heel goed beeld krijg, snap wat ze nodig hebben en weet waar ik onze mensen heen stuur. Hierna kijk ik wie er van onze mensen het best bij die opdracht past. Op die manier is iedereen tevreden!”

 

Tips

“Als ondernemer is je leercurve waanzinnig stijl. Zeker in de eerste jaren! Wat ik geleerd heb, is dat het heel belangrijk is dat je goed luistert naar je mensen en je klanten. Wat willen zij precies? Wat hebben ze nodig? Waarin vragen zij ondersteuning? Dat wetende, moet je ook eerlijk zijn als je iets niet kan doen. Niks beloven wat je niet waar kunt maken! Ik merk dat klanten die duidelijkheid waarderen. Ze snappen ook gewoon dat je niet alles voor ze kunt fixen. Dus vaak zijn ze al blij als je 60% van hun probleem oplost. Wat ik ook heb geleerd, is hoe belangrijk de persoonlijke touch met flexwerkers is. Je fungeert toch als een soort collegiaal klankbord voor hen. Die rol neem ik dan ook erg serieus.”

 

Thuiszorg is geweldig!

“De thuiszorg is een nieuwe werkplek voor mij, maar ik vind het geweldig. Je hoort toch veel gemopper erover, maar begrijpen doe ik dat eigenlijk niet. Het is gewoon hartstikke leuk! Je wordt door mensen toegelaten in hun eigen domein. Ook het zelfstandige aspect ervan vind ik erg leuk. Je moet alles zelf bedenken, hebt geen collega’s om de hoek staan om even te overleggen of een helpende hand te vragen. Met ons thuiszorgbedrijf HappyNurse in Ede gaat het nu heel hard. Het duurt even voordat je in de regio een naam hebt opgebouwd, maar inmiddels is die wel gevestigd. De naam HappyNurse helpt daarmee: een blije verpleegkundige, verzorgende én helpende zorgt voor een blije cliënt! En natuurlijk onthoudt het ook wel lekker makkelijk. Dus dat is wel een argument om als franchisenemer voor HappyNurse te beginnen, als je de ambitie hebt om voor jezelf te beginnen. HappyNurse is een goed doordachte formule. Zo’n organisatie die alles al heeft uitgevonden als basis geeft rust. Rust die je als startende ondernemer hard nodig hebt als er zoveel nieuws op je afkomt… Bovendien kun je altijd bij iemand terecht als je even wilt sparren. Dat is echt prettig.”

 Blog Erik Willems

 

Blog oorspronkelijk geplaatst op NurseStation

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord