HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

Goed nieuws. Uiterlijk eind 2019 komt er een einde aan de minutenregistratie. Vanaf dan gaan alle zorgorganisaties werken met een vereenvoudigde manier van tijdsregistraties voor thuiszorg. De huidige 5-minutenregistraties zijn dan niet meer nodig om geleverde zorg te verantwoorden.

 

Dit hebben ActiZ, Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Zorgthuisnl, V&VN afgesproken met minister Hugo de Jonge van VWS.

 

Vertrouwen

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd over de afspraken. "In plaats van vertrouwen op de registraties gaan we over op de professionaliteit van de wijkverpleegkundige. En vertrouwen in elkaar”, aldus De Jonge. “En minder tijd die op gaat aan papier, is meer tijd voor de zorg.''

 

Wil je weten wat het voor jou betekent? Kijk dan eens op de website van V&VN.

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord