Scroll down for more information

HappyNurse Zorgnieuws

< terug
Afbeelding ALT-tag: Samenwerking verzorgingshuis Maranatha
Samenwerking verzorgingshuis Maranatha

Het verzorgingshuis Maranatha is de afgelopen maanden flink getroffen door het coronavirus. Meerdere bewoners zijn overleden als gevolg van het virus. Deze gebeurtenissen hebben niet alleen een enorme impact gehad op de overige bewoners, maar ook op het zorgpersoneel.

“Er moest verzorgend personeel bij. En snel ook.”

Doordat eigen zorgmedewerkers als gevolg van het coronavirus uitvielen nam de werkdruk voor het overgebleven personeel flink toe. Met minder mensen, meer en intensievere zorg verlenen werd uiteindelijk ondoenlijk. Er moest verzorgend personeel bij. En snel ook. Edwin ten Have van HappyNurse uitzendbureau Enschede wist in korte tijd gekwalificeerd personeel te leveren om zo het tekort aan ‘handen’ op te vangen.  

 

Eind april merkte Gera Lassche, verpleegkundige en interne trainer van verzorgingshuis Maranatha, dat de situatie nijpend begon te worden vanwege een onderbezetting van personeel. Er werd daarom gezocht naar een snelle en adequate oplossing om het personeelstekort aan te vullen. Toen de naam HappyNurse uitzendbureau voorbij kwam, besloot Gera direct contact op met Edwin ten Have van HappyNurse Enschede met het verzoek om extern personeel te leveren. Door de betrokkenheid van Edwin en zijn snelle handelen werd er een voorstel gepresenteerd om de diensten op te vullen.

 

Nadat het management akkoord gaf op de samenwerking, ging het in een stroomversnelling. Nieuwe uitzendcollega’s dienden zich aan en wisten zich ook snel aan te passen dankzij hun ervaring en openheid. Uiteindelijk resulteerde dit in een warme en professionele samenwerking waarin  onderscheid tussen eigen medewerkers en uitzendkrachten niet merkbaar was. Er werd als één team gewerkt.

 

Om een indruk te schetsen van hoe de mensen van verzorgingshuis Maranatha en van HappyNurse de samenwerking hebben ervaren, volgen korte persoonlijke ervaringen.

 

Gera Lassche - verpleegkundige en interne trainer Maranatha

‘Voor de COVID-19 uitbraak hadden we niet veel met uitzendkrachten te maken. Hooguit in de zomermaanden werd er gebruik van gemaakt en kwamen ze via verschillende uitzendbureaus bij ons. Elke bureau hanteerde zijn eigen afspraken en werkwijzen waardoor samenwerkingen niet altijd vlekkeloos verliepen. Doordat we hebben gekozen voor HappyNurse Enschede hadden we slechts één aanspreekpunt. Dit resulteerde in een effectieve en snelle samenwerking zonder dat we er bovenop hoefde te zitten.

 

Het contact met Edwin ten Have was veelal via mail of telefoon. Of het nu weekend was of door de week. Na het eerste contact kregen we al snel een aantal namen door van ervaren verpleegkundigen. Zij konden ook direct worden ingezet. Natuurlijk was het in het begin even wennen maar door hun ervarenheid en openheid liep de samenwerking op rolletjes. Alsof ze al jaren onderdeel waren van ons team.

 

“De reacties die ze ons gaven voelden warm en vertrouwd”

 

Onze nieuwe collega’s wisten zich snel aan te passen naar de identiteit van onze organisatie. De reacties die ze ons gaven voelden warm en vertrouwd. Vaak kregen we te horen: ‘'Wat is er een fijne werksfeer en gemoedelijkheid onderling’' en ‘'Wat geven jullie liefdevolle zorg richting de cliënten, dit komen we niet veel tegen in een instelling’'.

 

Door deze reacties werd het voor ons nog eens extra bevestigd dat we allen voor goede en veilige zorg staan binnen Maranatha. De samenwerking met HappyNurse Enschede beviel zelfs zo goed, dat een uitzendkracht een tijdelijk contract heeft gekregen om de tekorten in de dienstlijst op te vullen.

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU