Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
Afbeelding ALT-tag: Rapport het potentieel pakken over meer uren werken in de zorg
Rapport het potentieel pakken over meer uren werken in de zorg

Uit onderzoek onder 17.500 zorgmedewerkers, blijkt dat bijna een kwart van hen wel meer uren zou willen werken. Het gaat daarbij vooral om vrouwen die minder dan 25 uur per week werken. Zou jij ook wel meer uren willen werken? Dat kan bij HappyNurse.

 

Het onderzoek is uitgevoerd door de Stichting Het Potentieel Pakken. De stichting heeft als doel het potentieel van vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt optimaal te benutten. ‘Deeltijd in de Zorg’ is het eerste initiatief van de stichting en heeft als doel arbeidstekorten in de zorg terug te brengen door de deeltijdfactor, het gemiddeld aantal gewerkte uren van vrouwelijke werknemers in de zorg, te verhogen.

 

Nederlandse mannen en vrouwen zijn ‘kampioen deeltijdwerken’; nergens in de Europese Unie wordt zo veel in deeltijd gewerkt als in Nederland. Bijna een kwart van de mannen en bijna driekwart van de vrouwen werkt in deeltijd. Van alle werknemers in de zorg is bijna 85% van de arbeidsplaatsen vrouw. Meer dan de helft van deze banen betreft een contract betreft van minder dan 25 uur per week.

 

In mei 2019 is de stichting met het initiatief ‘Deeltijd in de Zorg’ van start gegaan met een team van professionals uit de publieke en private sector. Binnen twee zorginstellingen zijn proeftuinen gestart om te onderzoeken of er ook daadwerkelijk kansen liggen voor grotere deeltijdbanen in de sector zorg en welzijn. De conclusie is dat hier zeker kansen liggen.


Voor zorginstellingen maar ook voor individuele medewerkers. Zo krijgen zij meer inkomen, niet alleen nu, maar ook later. Er zijn meer ontwikkelmogelijkheden en betere kansen op de arbeidsmarkt. Lees het rapport.

 

Meer uren werken via HappyNurse

Voor medewerkers die meer zouden willen werken zijn roostering, flexibiliteit, beloning en een prettige organisatiecultuur de belangrijkste voorwaarden. Dat zit bij HappyNurse wel goed. Wij bieden je de mogelijkheid zelf te bepalen wanneer en hoeveel je werkt. De beloning is marktconform en we vinden het heel belangrijk dat jij als zorgprofessional happy bent! Lees meer over werken bij HappyNurse of bekijk onze vacatures.

HAPPYMOMENT

Lees de persoonlijke verhalen van verpleegkundigen. Want werken in de zorg, daar word je happy van! Wat is jouw verhaal?

 

Lees alle inzendingen

 

Inge Wissenburg

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

SNCU
Erkend leerbedrijf
ISO 9000
ABU
Actiz