Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
Max over HappyNurse: 'De naam zegt het al'

Max is een van onze cliënten die thuiszorg ontvangt van HappyNurse. Hij blogt, onder meer over zijn ervaring met HappyNurse. Lees hoe het hem bevalt.


"Sinds ik weer thuis ben na mijn knie operatie, heb ik thuiszorg. Thuiszorg is mij niet onbekend, ik heb dat een aantal jaar geleden behoorlijk lang gehad en in mijn herinnering was het niet altijd even prettig. Ik voelde me toen regelmatig opgejaagd, omdat er maar zo kort tijd was ingepland voor zorg. Ik had totaal geen inzicht in de planning en zat soms uren te wachten tot er iemand kwam om me te helpen douchen of omkleden. En het was altijd een verrassing wie er kwam. De wisseling van het zorgpersoneel was bij die organisatie zo groot dat ik soms 3 x per week mijn verhaal weer opnieuw moest vertellen, want er was geen tijd om de zorgmap te lezen. Daarnaast vond ik de hele situatie enorm gênant, wist niet hoe lang ik deze zorg nodig had en voelde me regelmatig echt niet op mijn gemak. 

 

Planning

Dat is deze keer heel anders. Het gênante gevoel is er niet. Het moet allemaal gebeuren, dus ik laat het toe. Ik kan de eerste 2 weken nog niet naar boven om te douchen, dus we kliederen lekker wat aan in de keuken. Haar wassen in de gootsteen is geen enkel probleem, beetje primitief, maar een fris koppie is heerlijk. Ik doe wat ik kan doen, Happy Nurse doet de rest. Ik heb inzicht in de planning, weet wie er komt en hoe laat ongeveer. Ik lees de rapportages en weet dat het team dat ook doet. Ik hoef niets uit te leggen, alleen te vertellen hoe het nu gaat. Het begon een saai boek te worden, moet ik zeggen, “slecht geslapen, behoorlijk pijn en de hele dag misselijk geweest, dus weinig gegeten”. Tot vandaag, toen ik eindelijk kon melden dat ik de hele nacht geslapen heb.

 

Gistermiddag vond ik op mijn been een ongenode gast, een teek. Help….paniek slaat toe. Ik bel maar gewoon en binnen een half uur is er een teamlid om het beest te verwijderen en de rest van mijn lijf, waar ik zelf niet kan kijken, te onderzoeken of ik nog meer meerijders heb…..gelukkig niet. De kop van het beest, het lijf en 1 pootje zijn uit mijn been. Het andere pootje zit er waarschijnlijk nog in, maar is niet te pakken te krijgen en na even proberen, laten we het pootje maar zitten. Aangezien het wel in de gaten moet worden gehouden of er een rode ring omheen komt, wordt er met een pen een rondje om de plek gezet. Enigszins saai, dus ik vraag of ze er een bloemetje van wil maken. Het resultaat is geweldig.


Lachen

Elke avond moet ik mezelf injecteren met een antistollingsmiddel, om de kans op bloedstolling te verminderen en voor diezelfde reden heb ik een TED-kous om mijn rechterbeen. Als die kous om mijn been zit, is het prima. Dan zul je mij niet horen klagen. Maar die kous moet ook vervangen worden door een schone, mijn been moet gewassen worden en de wond gecheckt, dus met regelmaat moet dat ding uit en aan. Dat is een behoorlijk pijnlijke bezigheid en gedurende die minuten ontsnappen er vreemde geluiden uit mijn mond….voor mij dé manier om niet opgezogen te worden door de pijn. Soms werkt dat op de lachspieren van diegene die, tegen beter weten in, probeert zo pijnloos mogelijk de kous aan te trekken, waardoor er een hele grappig situatie ontstaat. En als toch de pijn de overhand neemt en ik mezelf er niet doorheen kan trekken, is er altijd een luisterend oor….wat soms de meest grove woorden moet verdragen. Hetzelfde gebeurde gisteravond, toen ik voor het eerst ging douchen. Waterdruppels op mijn been gaven een absurde pijnsensatie en terwijl ik zat te tieren en te vloeken, op mijn humoristische manier, kwam er iemand anders in de badkamer niet meer bij van het lachen. Het was een waanzinnig idiote situatie, ik kan niet anders zeggen, maar zo extreem grappig. De energie die ik nog in me had, spoelde met de shampoo mee het doucheputje in. Eenmaal beneden liet ik mijzelf op bed ploffen en bleef ik liggen op de meest oncharmante manier, maar het kon me werkelijk niets schelen. Ik had weer iets overwonnen, ik had namelijk gedoucht! 

 

De afgelopen 13 dagen heb ik gelachen, gehuild, gevloekt, getierd en vooral gepraat tijdens de zorgmomenten. Ik kan niet anders dan ontzettend blij zijn met en heel veel respect hebben voor dit vrolijke, zorgzame en betrokken team van Happy Nurse…de naam zegt het inderdaad al."

 

Bedankt Max, voor het delen van jouw ervaring!Max over HappyNurse FB

HAPPYMOMENT

Lees de persoonlijke verhalen van verpleegkundigen. Want werken in de zorg, daar word je happy van! Wat is jouw verhaal?

 

Lees alle inzendingen

 

Inge Wissenburg

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

Erkend leerbedrijf
SNCU
ISO 9000
Actiz
ABU