HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

Vorige week heeft minister Bruins bekend gemaakt dat hij open staat voor een nieuwe overgangsregeling van het wetsvoorstel BIG-2. Voorwaarde is wel dat dit voorstel gedragen wordt door alle partijen, de beroepsvereniging van verpleegkundigen en werkgevers- en werknemersorganisaties.

 

 

overleg over big 2Dit betekent dat er meer tijd is voor overleg en onderhandelen over aanpassing van de overgangsregeling. Bruins faciliteert dat overleg met een onafhankelijke voorzitter. Hij wil het resultaat van dat overleg afwachten.

 

 

Commotie

Over de overgangsregeling van het wetsvoorstel BIG-2 ontstond veel commotie. Het wetsvoorstel BIG-2 introduceerde een nieuwe beroepstitel: de regieverpleegkundige. Het wetsvoorstel is in voorbereiding op verzoek van de beroepsgroep van verpleegkundigen, met als doel een duidelijker onderscheid tussen mbo- en hbo-opgeleide verpleegkundigen te maken.

 

De overgangsregeling zou regelen hoe verpleegkundigen, met vaak al jarenlange ervaring in het vak, zich kunnen kwalificeren voor de nieuwe beroepstitel van regieverpleegkundige in de Wet BIG. Het verkrijgen van deze nieuwe titel is op vrijwillige basis.

 

Veel verpleegkundigen vrezen dat bij inwerkingtreding van de wet hun beroep wordt uitgehold, of dat zij verplicht moeten bijscholen om hun huidige werk te kunnen blijven doen.

 

Er is een actiegroep opgericht 'BIG-2 in de overgang', met inmiddels meer dan 60.000 mensen die hun steun hebben toegezegd. 

 

Peiling

In een brief heeft V&VN partijen opgeroepen om in gesprek te gaan om het vertrouwen in de beroepsvereniging te herstellen, maar vooral hoe van functiedifferentiatie een succes gemaakt kan worden. De vereniging wil de resultaten van de gesprekken in een peiling aan de leden voorleggen

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord