HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug
NRC-artikel

Vaarwel topfunctie, dag hoog salaris

Demotie Marco van Basten trad deze week zélf terug. Hij wil geen hoofdtrainer meer zijn. Dat zie je niet vaak. Ook in het bedrijfsleven geldt: wie aan de top zit, zet zelden een stap terug. Dat deden Marijke Horstink en Peter de Neef wél.

 

Toen Marijke Horstink (44) in 2007 in het ziekenhuis terechtkwam met een gecompliceerde blindedarmontsteking, moest ze een week rust houden. „Het enige wat ik deed, was slapen en kranten lezen.” Daarin las ze over de problemen in de zorg, over de ontevredenheid onder verpleegkundigen, de lage salarissen en de werkdruk. „Toen dacht ik: er moet een leuk arbeidsconcept komen voor verpleegkundigen. Met meer aandacht voor hun persoon en hun ontwikkeling.”

Drie maanden later zegde ze haar directiefunctie bij ABN Amro op. En daarmee haar salaris van 175.000 euro per jaar. „Dat salaris loslaten vereiste wel wat moed. Maar de fusieperikelen hadden geleid tot een enorm gekonkel bij de bank. Dat gezaag aan stoelpoten en ellebogenwerk paste niet bij mij. Daar kwam bij dat het een hectische baan was: ik gaf leiding aan duizend mensen in 28 landen en reisde me dus een ongeluk. Ik was nooit thuis.”

Download artikel hier

 

 

è

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord