Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
NVZ vraagt kabinet om geld voor hogere salarissen

De NVZ (Nederlandse Verenining van Ziekenhuizen) vraagt het kabinet om extra geld voor de salarissen van verpleegkundigen. 

 

Hogere salarissen

Om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt en verpleegkundigen en hun collega’s te belonen voor vaak zwaar werk is een goed salaris noodzakelijk. Als salarissen meer stijgen dan gepland was, dan moeten ziekenhuizen bezuinigen op de inzet van medewerkers. Daarom vraagt NVZ-voorzitter Ad Melkert het kabinet per brief om een eenmalige financiële impuls waarmee de loonsverhoging voor verpleegkundigen betaald kan worden. Volgens een artikel in Skipr gaat het om een bedrag van 200 miljoen euro. 

 

‘Ziekenhuizen kunnen in tegenstelling tot bedrijven in de vrije marktsector een hoge salarisstijging niet opvangen door het vergroten van productie en omzet,’ aldus Melkert in het artikel van de NVZ. ‘We zitten in een te krappe jas. Meer dan 50% van de kosten in ziekenhuizen bestaat uit personeelskosten. Om hogere personeelskosten te kunnen absorberen, is een ‘harde’ bezuiniging eigenlijk de enige knop waar we aan kunnen draaien.’ 

 

Geen extra geld

Volgens de NOS trekt minister Bruins hiervoor geen extra geld uit. Hij wijst op een potje met 1,7 miljard euro voor loonsverhogingen in de hele zorg, dus ook voor bijvoorbeeld huisartsen en ggz-personeel. "Daar doen ze het met deze ruimte en dat moeten de ziekenhuizen ook. Ik heb niet nog ergens een extra potje."

 

Vacatures bij HappyNurse

Ben jij op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk dan onze vacatures.

HAPPYMOMENT

Lees de persoonlijke verhalen van verpleegkundigen. Want werken in de zorg, daar word je happy van! Wat is jouw verhaal?

 

Lees alle inzendingen

 

Inge Wissenburg

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

Erkend leerbedrijf
Actiz
ABU
ISO 9000
SNCU