HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

De NVZ (Nederlandse Verenining van Ziekenhuizen) vraagt het kabinet om extra geld voor de salarissen van verpleegkundigen. 

 

Hogere salarissen

Meer geld voor salarissenOm aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt en verpleegkundigen en hun collega’s te belonen voor vaak zwaar werk is een goed salaris noodzakelijk. Als salarissen meer stijgen dan gepland was, dan moeten ziekenhuizen bezuinigen op de inzet van medewerkers. Daarom vraagt NVZ-voorzitter Ad Melkert het kabinet per brief om een eenmalige financiële impuls waarmee de loonsverhoging voor verpleegkundigen betaald kan worden. Volgens een artikel in Skipr gaat het om een bedrag van 200 miljoen euro. 

 

‘Ziekenhuizen kunnen in tegenstelling tot bedrijven in de vrije marktsector een hoge salarisstijging niet opvangen door het vergroten van productie en omzet,’ aldus Melkert in het artikel van de NVZ. ‘We zitten in een te krappe jas. Meer dan 50% van de kosten in ziekenhuizen bestaat uit personeelskosten. Om hogere personeelskosten te kunnen absorberen, is een ‘harde’ bezuiniging eigenlijk de enige knop waar we aan kunnen draaien.’ 

 

Geen extra geld

Volgens de NOS trekt minister Bruins hiervoor geen extra geld uit. Hij wijst op een potje met 1,7 miljard euro voor loonsverhogingen in de hele zorg, dus ook voor bijvoorbeeld huisartsen en ggz-personeel. "Daar doen ze het met deze ruimte en dat moeten de ziekenhuizen ook. Ik heb niet nog ergens een extra potje."

 

Vacatures bij HappyNurse

Ben jij op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk dan onze vacatures.

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

Logo
Logo
ABU
Logo