Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
Onderhandelings­resultaat voor cao VVT

Er is een nieuw onderhandelingsresultaat voor de cao VVT. Daarin is voor het eerst opgenomen dat je na 45 jaar werken met pensioen kan. In de cao staat verder dat medewerkers recht hebben op meer bestaanszekerheid. In augustus 2021 moet 90 procent van de 400.000 werknemers in de VVT-sector een vast contract hebben. En als werknemers structureel meer uren werken, moet de werkgever een groter contract aanbieden.

Het onderhandelingsresultaat van vakbonden FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU'91 en FBZ en branchevereniging ActiZ wordt binnenkort ter stemming voorgelegd aan de leden van de vakbonden. De cao zal een looptijd van 26 maanden hebben, van 1 juli 2019 tot en met 31 augustus 2021.

 

Cao VVT

 

In de cao is ook vastgelegd dat werknemers niet bereikbaar hoeven te zijn op dagen dat ze niet zijn ingeroosterd. Het extra beroep dat op mensen kan worden gedaan, is afhankelijk van de werkdruk en moet daarnaast in overeenstemming zijn met de grootte van hun contract. Ook krijgen werknemers het uitdrukkelijke recht om enkel hun contracturen in te laten roosteren, niet meer en niet minder.

 

Er is een structurele loonsverhoging afgesproken met werkgeversvereniging Actiz van 3,5% per 1 juni 2020 en daar komt per 1 juli 2021 nog 3% bij. Ook wordt de eindejaarsuitkering verhoogd met 0,93% in 2019, zodat een volledige dertiende maand ontstaat. Dat betekent een structurele loonstijging van 7,43%.

 

Bronnen: FNV, ActiZ, CNV, FBZ, NU91

HAPPYMOMENT

Lees de persoonlijke verhalen van verpleegkundigen. Want werken in de zorg, daar word je happy van! Wat is jouw verhaal?

 

Lees alle inzendingen

 

Inge Wissenburg

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU
ISO 9000
Actiz
Erkend leerbedrijf
SNCU