HappyNurse Nieuws

HappyNurse thuiszorg en uitzendbureau zijn regelmatig in het nieuws.
< terug

Als patiënten zeggen dat ze nog zo moe zijn, zou dat wel eens kunnen kloppen. Uit onderzoek onder ruim 2000 patiënten in 39 Nederlandse ziekenhuizen blijkt dat patiënten in het ziekenhuis gemiddeld bijna 1,5 uur korter slapen dan thuis. Ook worden zij vaker tussendoor wakker en slapen ze minder lang uit. Doel van het onderzoek is uiteindelijk om de nachtrust in ziekenhuizen te verbeteren.

Het onderzoek is uitgevoerd door het ORCA onderzoeksconsortium, Amsterdam UMC, het Nederlands Herseninstituut en het Rijnstate Ziekenhuis.

 

Uit het onderzoek blijkt dat In het ziekenhuis worden patiënten gemiddeld bijna drie kwartier eerder wakker. 70% van ondervraagde patiënten wordt niet uit zichzelf wakker. Patiënten waarderen de kwaliteit van de nachtrust in het ziekenhuis minder dan thuis. Zij worden vermoeider en onrustiger wakker en voelden zich minder uitgeslapen.
Dit is te verklaren door hun ziekte (misselijkheid, pijn, angst, et cetera), maar vaker nog door ziekenhuis-gerelateerde factoren (geluid van medepatiënten en medewerkers, fel licht op de gang, oncomfortabele bedden, piepjes van infuussystemen, toiletbezoek mogelijk toegenomen door infusen en plasmedicatie).

Slapen herstelt

Een slechte nachtrust kan het herstel in de weg staan. Ook maakt het mensen voor fysieke en emotionele stress. Er is inmiddels een vervolgonderzoek in voorbereiding hoe de nachtrust in ziekenhuizen te verbeteren. In de tussentijd.... Sttt de patiënt slaapt...Vrouwelijke patiënt in ziekenhuisbed ligt te slapen

 

Lees ook de tips die je kunt toepassen om patiënten langer te laten slapen.

Bron:
https://www.vumc.nl
https://jamanetwork.com

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord