HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug
HappyNurse lo 0016

Happynurse en cabaretier Howard Komproe steken patiënt en verpleegkundige met lach een hart onder de riem.

 

 

 

 Amsterdam, 11 mei 2017
Op vrijdag 12 mei is de Internationale Dag van de Verpleging, de geboortedag van Florence Nightingale. Het is de dag waarop verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten de aandacht vestigen op het belang van hun beroep. HappyNurse, een landelijk werkend uitzendbureau voor verpleegkundigen en thuiszorgorganisatie, wil juist op deze dag een positief geluid laten horen en letterlijk een lach brengen. Daarom werkt zij samen met cabaretier Howard Komproe die speciaal voor deze dag een korte cabaretvoorstelling over de zorg schreef. Daarnaast loopt hij een dag mee met HappyNurse en laat verpleegkundigen en patiënten samen lachen.

 

De situaties waar verpleegkundigen in de gezondheidszorg mee te maken hebben, zijn niet altijd rooskleurig. Veel patiënten zijn op leeftijd, ernstig ziek en vaak eenzaam. HappyNurse wil op deze Dag van de Verpleging voor één keer de lach centraal stellen. Marijke Horstink, algemeen directeur van HappyNurse: “Op die manier staan we op een positieve manier stil bij het prachtige werk dat een verpleegkundige verricht voor de hulpbehoevenden onder ons en laten we zien dat er, ondanks vaak trieste en lastige situaties, ook kan worden gelachen, want dat brengt verlichting, en dat er door onze verpleegkundigen écht de tijd wordt genomen voor hun cliënten.” Cabaretier Howard Komproe werd benaderd omdat hij al eerder met ouderen werkte. Horstink: “Dit leek ons een perfecte match.”

De lach centraal

De Internationale Dag van de Verpleging is ieder jaar de dag waarop over de hele wereld bijzondere aandacht is voor de bijdrage van verpleegkundigen aan de gezondheidszorg. Horstink: “Wij geloven dat zorg beter kàn en móet. We willen de zorg weer persoonlijk en respectvol maken: geen tientallen verpleegkundigen over de vloer bij thuiszorg, maar elke cliënt maximaal drie verschillende verpleegkundigen in een vast eigen team. Wij geloven dat als de verpleegkundige in het werk relaxed en happy is, dit een positief effect heeft op de patiënt. De lach verbindt verpleegkundige en patiënt.”

Tevreden met cliënten en patiënten

Uit onderzoek van NIVEL, het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg, blijkt dat negen van de tien zorgverleners haar werk inhoudelijk leuk vindt. Het meest tevreden zijn hulpverleners over de contacten met cliënten en patiënten.* HappyNurse geeft aan dat tevredenheid in het werk erg belangrijk is voor de omgang met patiënten. Horstink: “Verpleegkundigen zijn het fundament van de zorg. Zonder verpleegkundigen kunnen artsen hun werk niet doen. En verpleegkundigen maken het verschil als een patiënt kwetsbaar is. Het is in onze ogen belangrijk om altijd - en vandaag in het bijzonder - stil te staan bij het werk van verpleegkundigen en dat we zuinig op ze zijn. Dat maakt de zorg uiteindelijk kwalitatief beter.”

Over HappyNurse

HappyNurse is een snelgroeiende arbeidsbemiddelaar en thuiszorg organisatie voor de zorgsector met een brede dienstverlening in flexibel verpleegkundig personeel en wijkgerichte thuiszorg. Voor HappyNurse werken zo’n 2.000 verpleegkundigen en verzorgenden. HappyNurse heeft inmiddels 50 vestigingen in Nederland: 18 regionale uitzendbureaus en 32 thuiszorg wijkteams. HappyNurse is in 2008 opgericht door Marijke Horstink.

HappyNurse lo 0013

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord