Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
Afbeelding ALT-tag: stopwatch met 5 minuten
stopwatch met 5 minuten

Uit een enquête onder 6.221 leden van V&VN blijkt dat driekwart van de zorgverleners nog geen verbetering merkt van de maatregelen die zijn genomen om de registratielast aan te passen. 

 

Dit komt onder meer doordat ICT-systemen nog niet zijn aangepast. En omdat bij veel wijkverpleegkundigen de registratie gekoppeld is aan het salaris, moeten zij toch nog doorgaan met de 5-minutenregistratie, ook al hebben werkgevers beloofd om per 1 januari 2020 te stoppen met de 5-minutenregistratie.

 

Gelukkig wel verbetering zichtbaar

Gelukkig ziet een op de vier deelnemers aan de enquête wel dat de situatie in het afgelopen jaar is verbeterd. Zo zijn er minder handtekeningen nodig, is de halfjaarlijkse risicosignalering niet meer verplicht of kunnen zij meer digitaal werken. Degenen die wél verschil merken, zeggen dat zij meer tijd hebben voor hun cliënten, zich fitter voelen én minder stress ervaren. Positief is ook dat inmiddels vrijwel alle (90%) wijkverpleegkundigen uitsluitend registraties digitaal vastleggen, en niet langer op papier.

 

Registratielast

Merk jij nog geen verandering? Je kunt het aankaarten bij de Verpleegkundige of Verzorgende Adviesraad of aan de bel trekken bij (Ont)regel de Zorg

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU