Scroll down for more information

HappyNurse Zorgnieuws

< terug
Afbeelding ALT-tag: Speciale covid-unit ouderenzorgorganisatie Kennemerhart in Haarlem
Speciale covid-unit ouderenzorgorganisatie Kennemerhart in Haarlem

In deze bizarre tijd, waarin de term ‘1,5 meter’ heilig geworden is, de straten leeg zijn en thuiswerken de nieuwe werkelijkheid is, zijn er mensen die hun troost niet kunnen zoeken bij anderen. Deze mensen zijn op leeftijd, breken helaas een heup of arm en gaan revalideren op de revalidatieafdeling van een verzorgingstehuis.

In deze tijd dat mensen elkaar nodig hebben zorgt het nieuwe coronavirus ervoor dat de kwetsbaarste groep mensen alleen is. Zonder familie in het verzorgingstehuis.

 

Op revalidatieafdeling van Schoterhof, één van de woonzorglocaties van ouderenzorgorganisatie Kennemerhart in Haarlem, is nu een afdeling ingericht als speciale covid-19 afdeling. Hier wonen die cliënten die naast hun revalidatie kampen met het virus. De deuren naar de afdeling zijn dicht en alle zorgmedewerkers lopen rond in isolatiekleding. Op de afdeling kun je ze enkel herkennen aan de kleur van hun ogen en klompen. Waar de cliënten voorheen elkaar konden ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimten, zijn ze nu aangewezen op hun eigen kamer. 

 

Maar het is niet alleen maar ellende. Onder het zorgpersoneel heerst een positieve sfeer en staan de neuzen allemaal dezelfde kant op: de cliënten verdienen de beste zorg, ongeacht de besmettelijkheid van het virus en het risico om zelf besmet te raken. De kracht en het enthousiasme waarmee iedere dag weer wordt begonnen aan een nieuwe dag is erg bijzonder. Een unieke en leerzame periode en ik ben trots om hier deel van uit te mogen maken in deze ongebruikelijke tijd. Het werken in Schoterhof geeft mij veel voldoening en ik ben blij dat ik het team kan versterken, de cliënten kan helpen en hen extra aandacht kan geven. Dit neem ik mee in mijn verdere loopbaan als arts. Hopelijk snel naar normaal, naar aandacht van familie en naar zorg zonder isolatie. 

 

Dit bericht is geschreven door Eva Heeling, student Geneeskunde en werkzaam via HappyMedStudent op deze covid-19 afdeling. Ze staat op de foto met collega Giulia Mönnink.

 

HappyMedStudent

Wil jij, net als Geneeskunde student Eva Heeling werken, leren en bijverdienen in de zorg? Kijk op HappyMedStudent voor de meest recente studentenbanen in de zorg.

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU