Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
Uitstroom door gebrek aan loopbaanperspectief

43 procent van de nieuwe medewerkers vertrekt binnen twee jaar naar een nieuwe baan. Dit blijkt uit onderzoek van de adviescommissie Commissie Werken in de Zorg onder leiding van Doekle Terpstra. Salaris en werkdruk zijn niet de voornaamste reden, maar het gebrek aan loopbaanperspectief en goed werkgeverschap.

 

De uitstroom in de zorgsector ligt rond de 110.000 medewerkers per jaar. Er is wel genoeg instroom, in 2017 waren er 136.000 nieuwe medewerkers in de zorgsector. Afgelopen jaar was de instroom opgelopen tot 152.000. De grens van wat de opleidingen aankunnen lijkt bereikt, aldus Terpstra in het NOS Radio 1 Journaal. Om aan de vraag te kunnen voldoen moeten de meeste opleidingen voor de gezondheidszorg hun instroom verhogen. Dat schetst het Capaciteitsorgaan in zijn Capaciteitsplan voor de periode 2021-2024.

 

Redenen uitstroom

Voornaamste redenen voor de uitstroom zijn het gebrek aan loopbaanperspectief en goed werkgeverschap. Volgens Terpstra hebben jonge mensen wensen op het gebied van loopbaanperspectief. Ze zijn niet allemaal uit op meer inkomen, maar op persoonlijke ontwikkeling.

 

Ontwikkel jezelf bij HappyNurse

Wil jij jezelf ontwikkelen? Word dan Happy Nurse. Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal. Wij willen dat de Nurse Happy is door (zijn of) haar kwaliteit en kracht beter te benutten, de ruimte en faciliteiten te bieden om beter te worden in het vak en haar in te zetten waar zij het beste tot haar recht komt, zodat zij met échte aandacht kan zorgen voor haar patiënten. We vertellen je er graag meer over!

HAPPYMOMENT

Lees de persoonlijke verhalen van verpleegkundigen. Want werken in de zorg, daar word je happy van! Wat is jouw verhaal?

 

Lees alle inzendingen

 

Inge Wissenburg

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU
Actiz
ISO 9000
Erkend leerbedrijf
SNCU