HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

Minister Bruno Bruins  heeft een verkenner BIG-2 aangesteld om  te onderzoeken wat de vervolgstappen zijn rondom BIG-2,  nadat deze zomer onrust ontstaan bij een deel van de verpleegkundigen. Alexander Rinnooy Kan zal de rol van verkenner op zich nemen. 

Minister Bruins: ‘De beroepsgroep van verpleegkundigen heeft mij verzocht om functiedifferentiatie tussen mbo- en hbo-opgeleiden een wettelijke basis te geven. Hieraan gaat een discussie van vier decennia vooraf. Ik had liever gezien dat partijen er zelf uit waren gekomen door het onderscheid in beroepsrichtlijnen of cao-afspraken vast te leggen. Want een wet is geen doel op zich wat mij betreft, maar een ultiem middel om iets te regelen wat op andere manieren niet lukt. Ik ben nog steeds graag bereid om te luisteren naar de wensen van de beroepsgroep. Ik vind dat er dan wél overeenstemming moet zijn met de andere betrokken partijen over de te varen koers. Ik verwacht dat de verkenner in gesprek gaat met alle partijen en op korte termijn komt met zijn bevindingen.’

 

Eerste regiobijeenkomst

Donderdagavond 20 augustus was de eerste bijeenkomst 'Pas op de plaats' van V&VN waar verpleegkundigen zich uit konden spreken over functiedifferentiatie. Op het twitterkanaal van V&VN krijg je een idee wat er tijdens deze bijeenkomst in Arnhem is besproken. Lees ook de samenvatting van V&VN.

Er zijn nog drie regiobijeenkomsten gepland waarop je als verpleegkundige mee kunt praten over functiedifferentiatie. 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

Logo
Logo
ABU
Logo