Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
 Landelijke ziekenhuisstaking

Zorgprofessionals bij 119 ziekenhuizen, poliklinieken en revalidatiecentra draaien zondagsdiensten of voeren op een andere manier actie op 20 november. Onder de cao ziekenhuizen vallen 200.000 medewerkers. Deze werken verspreid over 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra in Nederland.

 

De ziekenhuismedewerkers zijn boos op de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vanwege het uitblijven van een goede cao. Die oude cao verliep op 31 maart 2019. De eisen van de stakers zijn een fatsoenlijk loon om werken in de zorg aantrekkelijker te maken, werkdrukverlaging, een betere balans tussen werk en privé, een hogere vergoeding voor diensten, een generatiebeleid voor het pensioen en een fatsoenlijke tegemoetkoming voor coassistenten. Medewerkers van academische ziekenhuizen vallen onder een andere cao en doen niet mee aan de staking.

 

Wil je meer weten over hoe het is om te werken als Happy Nurse in de thuiszorg of bij zorginstellingen via onze 25 uitzendbureaus? Bezoek dan de pagina werken in de zorg bij HappyNurse.

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU