Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

28 april is de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Ook HappyNurse wil daar aandacht voor vragen, want wereldwijd sterven er jaarlijks duizenden mensen als gevolg van een beroepsziekte of bedrijfsongeval.

Als organisatie met zorgprofessionals in zowel zorginstellingen als thuiszorg, hebben we de verantwoordelijkheid om de veiligheid en gezondheid van zorgpersoneel zo goed mogelijk te organiseren. Daar wordt dagelijks door de wijkteams, uitzendbureaus en vanuit het Service Center aandacht aan besteedt.

 

Zorgprofessionals dragen zelf ook een eigen verantwoordelijkheid en zijn zich vanuit hun opleiding daar ook al van bewust. Daarom is het ook voor hen, de zorginstellingen, patiënten en cliënten een gezamenlijk belang om vandaag even stil te staan wat een ieder kan doen om de veiligheid en gezondheid bij het werken in de zorg te verbeteren.

 

Het artikel van Eva Heeling, student Geneeskunde en werkzaam via HappyMedStudent op een covid-19 afdeling. geeft al een goed beeld hoe daar wordt gewerkt aan goede en veilige zorgverlening.

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU