HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

Foto van kokend water dat het kookpunt bereikt, als metafoor voor de werkdrukHerkenbaar? Het AD en V&VN plaatsten het bericht dat de werkdruk onder verpleegkundigen en verzorgenden deze zomer een kookpunt bereikt. Personeel moet onderling loten om te bepalen wie er op vakantie mag.

De vakantiemaanden zijn traditioneel al een zware periode waarin met minder mensen hetzelfde werk moet worden gedaan. Maar dit jaar lijken ze nog zwaarder te zijn dan het afgelopen jaar. Dit blijkt uit een enquête onder de leden van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN).

 

Enkele reacties uit de enquête zijn: 

“Bij mij in de wijk haalden de planners er per patiënt 5 minuten af, ongeacht de zorgvraag. Dat scheelt weer 1 medewerker per dag”, aldus een wijkverpleegkundige.
“We sluiten extra bedden op de afdeling, dat is in feite gewoon een patiëntenstop”, vertelt een verpleegkundige.
“Elke dag weer stress en puzzelen om de routes kloppend te maken. Vanuit het management is het stil, heel stil”, zegt een andere verpleegkundige.
“Ik ben op mijn vakantie twee keer gebeld met de vraag of ik niet toch in kon vallen. De laatste week van mijn vakantie heb ik moeten inleveren”, aldus een verzorgende.
“Ik heb de eerste twee dagen van mijn vakantie ingeleverd en lig ’s nachts wakker van de gaten in het rooster”, zegt een andere verzorgende.
“Aaneengesloten diensten, zonder pauze, komen steeds vaker voor”, vertelt een verzorgende.
“We drijven in de zomer op verzorgenden in opleiding, we worden daar steeds afhankelijker van”, zegt een verzorgende.

 

Werkdruk meten

V&VN zal dit najaar een meting uitvoeren naar de werkdruk onder haar leden. Deze tussentijdse peiling is een tussenstand om te bekijken hoe de werkdruk in de zomer ervaren wordt.

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord