Scroll down for more information

HappyNurse Zorgnieuws

< terug
Afbeelding ALT-tag: Verzorgende IG
Verzorgende IG

Verzorgende IG staat voor verzorgende individuele gezondheidszorg. Het woord spreekt een beetje voor zich. Je bent bezig met het helpen en ondersteunen van verschillende individuen, dit kan zijn een oudere, een kersverse moeder of iemand met een verstandelijke beperking.

 

Waar kun je werken als Verzorgende IG?

Werken als Verzorgende IG? HappyNurse heeft meerdere vacatures voor jou! Wij hebben vacatures in bijvoorbeeld de thuiszorg, verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, maar ook in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg of kraamzorg. Waar gaat jouw zorghart sneller van kloppen? 

 

 

Thuiszorg

Als VIG’er in de thuiszorg ga je bij de mensen thuis langs. Aan de slag gaan in de thuiszorg betekent voor deze functie dat je op bezoek gaat bij ouderen die een handje nodig hebben in het dagelijks leven. Zo help je met eten klaarmaken, de was doen, stofzuigen, schoonmaken, aankleden en maak je ook natuurlijk een gezellig praatje met elkaar. Je probeert overal te ondersteunen zodat de kwaliteit van leven van jouw cliënt verbetert.

 

Lijkt dit jou ontzettend gaaf? Kijk dan even naar de vacature: Verzorgende IG in Amsterdam of neem een kijkje op onze website voor nog meer vacatures.

 

Verpleeg- en verzorgingshuizen

Als Verzorgende IG werkzaam in verpleeg- en verzorgingshuizen ben jij veel in contact met ouderen. De ouderen zitten in een verpleeg- en of verzorgingstehuis omdat zij niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een chronische ziekte (diabetes, COPD, hart- en vaatziekten) of fysieke beperking (zo zijn zij misschien afhankelijk van een rolstoel om te bewegen). Logisch dus dat deze mensen wat ondersteuning nodig hebben in het dagelijks leven.

 

Tijdens jouw werk ondersteun je bij het opstaan, douchen en aankleden, maar ben je ook aanwezig als het etenstijd is en ondersteun je tijdens het eten waar nodig. Tot slot vind je het heerlijk om een spelletje met elkaar te spelen en bedenk je zelf ook af en toe een andere leuke activiteit.

Enthousiast geworden? Dan hebben we hier wat leuke vacatures voor jou! 

 

Verzorgende IG Kraamzorg

In deze rol zorg je voor moeder en kind na de geboorte. Dit doe je bij de kersverse moeder thuis en daar blijf je na de geboorte ongeveer 2 weken. Het belangrijke in deze functie is het zorgen voor structuur in het huishouden, dit houdt in dat de moeder en baby ook veel rust moeten krijgen. Hier zorg jij voor, door ondersteunend te zijn in het huishouden en de moeder te ontzorgen en ervoor te zorgen dat zij ook daadwerkelijk haar rust pakt.

Hiernaast leer je de kersverse moeder de kneepjes van het moederschap en beantwoord je vragen over slaap, hygiëne en voeding.

 

Gehandicaptenzorg

In de gehandicaptenzorg werken als VIG’er betekent zorgen voor mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking.  Iedere dag adviseer jij je cliënt met een lach over hoe zij in het dagelijks leven verschillende taken kunnen oppakken en geef je nieuwe inzichten hoe zij met hun beperking zouden moeten omgaan.

Hiernaast ben jij de ondersteuner bij de dagelijkse verzorging maar ook help je bij het doen van het huishouden; schoonmaken, wassen en eten koken/maken.

 

face

Bekijk vooral deze toffe vacatures als je enthousiast bent geworden om aan de slag te gaan in de Gehandicaptenzorg.

 

Geestelijke gezondheidszorg

In de Geestelijke Gezondheidszorg werk jij met mensen met een verslaving of bijvoorbeeld een psychische stoornis. Zij kunnen in het dagelijks leven niet goed meer functioneren en hebben daarom een beetje hulp nodig, misschien wel van jou!  Jij geeft de dagelijkse medicatie, helpt bij de persoonlijke verzorging: bijvoorbeeld het wassen en aankleden. 

Werken met deze doelgroep betekent als VIGG’er dat jij fysiek en geestelijk ‘fit’ moet zijn. Het is namelijk een intensief beroep, maar als dit is wat je wil dan haal je er wel enorm veel voldoening uit!

 

Werken als Verzorgende IG bij HappyNurse

We zetten even op een rijtje welke eigenschappen je zou moeten hebben om in deze functie aan de slag te gaan.

 • Je bent in het bezit van het diploma Verzorgende IG of een vergelijkbaar diploma.
 • Natuurlijk ben jij zorgzaam, lief, enthousiast, gastvrij en een echte aanpakker en harde werker.
 •  Je hebt gevoel voor verantwoordelijkheid.
 • Jij hebt overal snel een goede oplossing voor en signaleert ook waar er oplossingen nodig zijn.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

 • Een goed salaris. Meestal tussen de €2007,- en €2762,- bruto per maand;
 •  8% (of meer) vakantiegeld;
 •  Reiskostenvergoeding van ongeveer 0,19 cent per kilometer;
 • Goede pensioenopbouw;
 • Onregelmatigheidstoeslag;
 • Zelf bepalen wanneer jij je salaris wil ontvangen: dit kan maandelijks of wekelijks;
 • Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen in onze HappyCampus;
 • Als het gaat om een functie voor langere tijd dan is er ook nog het uitzicht op een vast dienstverband.

Vacatures!

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van dit blogbericht en sta je te trappelen om aan de slag te gaan? Bekijk deze vacatures

 

Verzorgende IG in films

Zit er misschien nog geen vacature voor jou tussen? Dan hebben we voor jou wel wat leuks om te doen! Kijk vooral de film “Les Intouchables”. Deze staat helaas niet op Netflix, maar is wel te zien via Youtube of Pathe Thuis. De film gaat over de multimiljonair Philippe, die Driss aanneemt als verzorger, die daar eigenlijk de diploma’s helemaal niet voor heeft. Ondanks dat maken ze samen de grootste lol en krijgen ze een hechte band met elkaar. 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU