HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

Het aantrekken van nieuwe medewerkers, behouden van bestaande medewerkers en de bijdrage die technologie kan leveren aan het personeelstekort zijn de grootste uitdagingen van het moment voor de ouderenzorg. 

Dat schrijft ActiZ in een paper ter voorbereiding van het debat over het arbeidsmarktbeleid in de zorg. Dit debat stond gepland voor 13 maart, maar is uitgesteld.

 

Zorg straks

Zorgbestuurder en vicevoorzitter van ActiZ, Jacqueline Joppe: “Nederland vergrijst en dankzij steeds betere zorg worden we met z’n allen steeds ouder. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen dat kan werken af. Dit botst”.

 

De cijfers van de vergrijzing en de zorgbehoefte in 2040 zijn goed te zien in de infographic van het RIVM onderaan het artikel. 

 

Wijkverpleging

In de paper gaat ActiZ ook in op het relatief grote aantal vacatures in de wijkverpleging. ActiZ roept het kabinet op om het onderwijs beter toe te rusten op banen in de extramurale thuiszorg en werkgevers daarbij passend te faciliteren voor hun rol in de opleiding.

In een kamerbrief over de stand van zaken van het actieprogramma Werken in de Zorg schrijft minister Hugo de Jonge dat tot nu toe te weinig aandacht is besteed aan het behoud van medewerkers De komende periode zal personeelsbehoud de belangrijkste focus van het actieprogramma worden.

 

Behoefte van personeel

De minister roept leidinggevenden en werkgevers op om meer en beter in gesprek te gaan met medewerkers over wat belangrijk voor ze is en wat nodig is om het werk in hun organisatie leuk te houden. Vraag waar zij behoefte aan hebben om hun werk leuk te blijven vinden en te kunnen (blijven) combineren met hun privéleven. Ook kan dit gaan om juist een uitbreiding van het aantal uren dat wordt gewerkt. En kijk hoe collega-instellingen met weinig uitstroom het doen.

 

zorg straks vraagt bij verandering in de bevolking om personeel

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord