Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Bij verblijf in een instelling is een ondertekend ondersteuningsplan niet vereist. Zorgaanbieders moeten wel kunnen aantonen dat het zorgplan met de cliënt is besproken. Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en Zorgverzekeraars Nederland hebben hier afspraken over gemaakt.

 

Ondertekend zorgplan of aantekening

Als de cliënt het zorgplan ondertekent bij de aanvang van de zorg en bij de evaluatie van het plan, of er staat een aantekening in het digitale of schriftelijke zorgplan, dan is dat voldoende om aan te tonen dat het plan met de cliënt is besproken. De (aangevulde) zin "samen met meneer/mevrouw zijn de volgende onderwerpen besproken:…", is als aantekening voldoende. 
Deze werkwijze geldt voor zorg thuis (VPT, MPT), intramuraal en meerzorg. Reden hiervoor is dat zorgkantoren belang hechten aan de inspraak van de cliënt in het zorgplan.

 

Deze nuancering ontbrak in het Voorschrift Zorgtoewijzing 2018. ZN heeft toegezegd over deze wijziging van het voorschrift binnenkort te publiceren. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord