Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Veel verzorgenden en verpleegkundigen zijn niet blij met de nachtdienst. Maar er zitten voordelen aan!

• Je patiënten slapen (als het goed is)


Afhankelijk van waar je werkt, slapen de meeste mensen. Uitzonderingen daargelaten, sommige mensen komen ’s nachts pas tot leven en doen dan de gekste dingen. Maar doordat je minder zorg hoeft te verlenen, is het rustiger.

 

• Minder telefoontjes

In de nacht gaat de telefoon stukken minder gaat. Er is, behalve je patiënten, haast niemand die iets van je wilt middenin de nacht. Geen getouwtrek over wat er allemaal moet! 

 

• Koning(in) van de weg

Onderweg naar en van de nachtdienst ondervind je vaak geen tot weinig hinder van files. Afhankelijk van je reistijd kan dit heerlijk zijn en voel je je de koning(in) van de weg. Vooral wanneer je echt ontzettend graag je bed in wilt duiken. Wel oppassen geblazen dat je onderweg niet in slaap valt. 

 

• Kans om de administratie bij te werken

Is het een keer rustig in de nacht, dan kun je eindelijk die duizenden mails wegwerken, administratie bijwerken, e-learnings maken of wanneer het echt rustig is: je Netflix-verslaving onderhouden. 

 

• Het euforische gevoel wanneer werkend Nederland ontwaakt en jij naar bed kunt


Slaperige gezichten van de vroege diensten, het leven dat langzaam weer opgang komt terwijl jij het vooruitzicht hebt om lekker je bed in te duiken. 

 

• Minder oppas


Als je schoolgaande kinderen hebt en 's nachts werkt, kun je mogelijk de de oppas overdag beperken. Naast werken in de zorg, moet er natuurlijk ook geslapen worden, maar dat kun je doen wanneer de kinderen op school zijn in de hoop dat er daarna weer een enigszins uitgeslapen moeder klaarstaat. 

 

• Onregelmatigheidstoeslag 


He rijke stinkerd! Het laatste voordeel van dit lijstje, maar zeker niet de minste, is de onregelmatigheidstoeslag die je ontvangt voor het werken van nachten.

Foto van een nachtelijke lucht met sterren, waartegen je een silhouet ziet en de tekst Happy Nachtdienst

Oorspronkelijk artikel: NurseStation

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord