Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Van 21 tot 26 januari is het de eHealthweek. Deze week is een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Het thema van dit jaar is 'laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden'.

 

Eén miljoen mensen hebben moeite met het gebruik van computers en internet, 2,5 miljoen mensen hebben moeite met lezen en schrijven en 29 procent van de volwassen Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Mensen met laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden hebben vaker een slechte gezondheid, diabetes, COPD en hart- en vaatziekten komen vaker voor.

Veel mensen die kampen met beperkte gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid vinden het een grote opgave om eHealth-toepassingen te begrijpen, vinden en gebruiken, terwijl juist deze mensen baat kunnen hebben bij het gebruik van eHealth. Want eHealth biedt voordelen zoals beeldgebruik, pictogrammen, voorleesfuncties, interactiviteit en gebruik in eigen tempo en eventueel samen met anderen. 

 

eHealthweek

Wil je meer weten over de e-healtweek en welke activiteiten er georganiseerd worden? Kijk dan eens op:

https://ehealthweek.net
https://www.pharos.nl/ehealth4all/

 

Wil je meer weten hoe je laaggeletterdheid kunt herkennen en hoe je mensen kunt helpen. Bekijk dan eens:

Quickscan digitale vaardigheden van uw patienten

eHealth voor iedereen (pdf)

Hulp om de terugvraagmethode vaker toe te passen

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal en beeldverhalen

Veel uitdagingen in de zorg aan patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden

Gesprekstechnieken in de zorg

www.begrijpjelichaam.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord