Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

De instroom in het hbo is in het studiejaar 2018-2019 gegroeid met 3,4%. De instroom in de sector gezondheidszorg is in 4 jaar tijd met 27% gegroeid. Het afgelopen jaar waren er 13.034 nieuwkomers.

Dit is de grootste percentuele groei van het aantal inschrijvingen. De instroomgroei van 6,1% ten opzichte van vorig studiejaar in deze sector komt onder andere door de start van enkele nieuwe masteropleidingen.

 

“Deze groei zal als het goed is alleen maar doorzetten”, verwacht Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen. Voor het collegejaar 2019-2020 laten namelijk de meeste hogescholen de numerus fixus voor de bachelor opleiding Verpleegkunde los, daardoor krijgt deze opleiding ook weer meer ruimte om te groeien. “Die ruimte en groei hebben we nodig om tekorten te kunnen oplossen.”

 

Opvallend is ook het hoge aantal deeltijdstudenten en de doorstroom vanuit het MBO. Naast de hoge instroom in de sector gezondheidszorg is de instroom in het onderwijs erg hoog.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord