Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Weet je soms niet wat je moet eten en ben je op zoek naar inspiratie? Probeer de Indiase garnalen curry met kokosroom uit het NurseNotebook van 2018. Want lekker eten maakt je happy! Eet smakelijk!

 

recept voor Indiase garnalen curry  - happyfood -  Ingrediënten
2 tl arachideolie (pinda-olie)
1 grote fijngehakte ui
2 tenen fijngehakte knoflook
1 rode peper in plakjes gesneden
stukje van 3 cm verse fijngehakte gember
1⁄2 stengel fijngehakte citroengras
2 kaffir-limoenblaadjes (bij de toko, ook wel Poeroet geheten)
400 g rauwe grote gepelde garnalen
200 g peultjes en of sperziebonen
100 g doperwten
50 g kokosroom
100 ml groentebouillon of water
Thaise vissaus
Een paar schijfjes limoen en de rest van de limoen in sap uitgeperst
gekookte basamatirijst
verse fijngehakte koriander

Bereiding
Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, peper, gember, citroengras en de kaffirlimoen- blaadjes 4-5 minuten op matig vuur, tot ze zacht maar nog nog niet verkleurd zijn.
Voeg de garnalen, peultjes en of sperziebonen en doperwten, kokosroom en bouillon of het water toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 3-5 minuten doorkoken tot de garnalen gaar zijn en de groenten zacht.
Neem de pan van het vuur en druppel er een beetje vissaus en wat limoensap naar smaak bij.
Serveer met lekker geurende Basamatirijst en garneer met reepjes rode peper, koriander en schijfjes limoen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord