Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

tekening van drie figuren, waarvan de middelste een stethoscoop om zijn nek draagt. Afbeelding is van het big-register, betreft herregistratie van verpleegkundigen.

Per 1 januari 2019 verloopt de registratie van 138.000 verpleegkundigen. Zij hebben onlangs een brief gekregen van het BIG-register. Om hun registratie te behouden, moeten zij zich herregistreren.

 

Eens in de vijf jaar moet je als zorgprofessional aantonen over voldoende werkervaring en/of kennis te beschikken om jouw registratie te behouden. Je moet als verpleegkundige in 5 jaar 2080 uur gewerkt hebben. Dat werk moet voldoen aan de eisen van het beoordelingskader verpleegkundigen. Als je de urennorm niet haalt, kun je door scholing in aanmerking komen voor herregistratie. Via HappyCampus kunnen verpleegkundigen zich weer bekwamen voor de verpleegtechnische vaardigheden.

 

Aparte herregistratie voor zzp'ers
Er is een aparte registratie voor zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden. Het formulier voor herregistratie van zzp’ers houdt rekening met de omstandigheden van de zzp’er. Het formulier en daarmee de werkervaringseis, moet door een boekhouder of accountant ingevuld worden.

Meer weten?
Bekijk de criteria voor herregistratie voor verpleegkundigen en de scholingseis.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord