Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Er is al weer een paar weken sprake van een griepepidemie. Wist jij dat ziekenhuismedewerkers die regelmatig nachtdiensten draaien twintig procent meer kans hebben op griep- en luchtwegklachten dan medewerkers die alleen dagdiensten draaien? Tot deze conclusie komt het RIVM na onderzoek onder 600 medewerkers van zes Nederlandse ziekenhuizen. Het onderzoek is gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology.

Ruim 500 ziekenhuismedewerkers (vooral verpleegkundigen, maar ook artsen, verzorgenden en paramedici) die regelmatig nachtdiensten draaien en bijna honderd dagwerkers deden mee aan het onderzoek. Iedereen werd gevraagd om via een speciaal ontwikkelde smartphone app een half jaar lang tijdens het griepseizoen dagelijks bij te houden of ze griep- of luchtwegklachten hadden. Uit het onderzoek bleek dat de mensen die ’s nachts werkten tijdens het winterseizoen vaker last hadden van griep- en luchtwegklachten, dan de ziekenhuismedewerkers die alleen overdag werkten.

 

Meer over nachtdiensten

Heb jij de survivaltips om de nachtdienst door te komen al bekeken?

Heb je de shiftbuddy al geprobeerd?

Ken je de app Goedenacht?

vaker griep bij nachtdiensten, bij griep onder de deken, met een thermometer met 40,3 graden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord