Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Uit cijfers van het CBS blijkt dat verpleegkundigen en verzorgenden in 2017 vaak last hadden van ongewenst gedrag door cliënten of patiënten. 52 procent van de ondervraagden kreeg te maken met ongewenste seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. 

 

 

De meest voorkomende vorm van ongewenst gedrag op het werk is intimidatie, Maatschappelijk werkers hebben met 54 procent het vaakst te maken met intimidatie door cliënten of patiënten, maar ook meer dan de helft van de gespecialiseerd verpleegkundigen (51 procent) en artsen (50 procent). Van de mbo-verpleegkundigen heeft 49 procent wel eens te maken gehad met intimidatie.

 

Naast intimidatie hebben verpleegkundigen ook te maken met ongewenste seksuele aandacht, net als verzorgenden, zo blijkt uit cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA).

 

V&VN start in februari met een peiling naar de grenzen aan intimiteit tijdens het werk en de dilemma’s die zich daarbij voordoen. Via het ledenpanel kunnen mensen daar aan mee doen.

 

Training omgaan met ongewest gedrag

Via www.happycampus.nl kun je je opgeven om een training te volgen hoe je het beste om kunt gaan met agressie en ongewenst gedrag in de thuiszorg, ouderenzorg, psychiatrie, eerste hulp en verslavingszorg.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord