Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Uit een peiling van V&VN blijkt dat 91% van de ondervraagden te maken heeft met een tekort aan collega's. Zes op de tien verpleegkundigen en verzorgenden ziet dat hun werkgever actie onderneemt om de personeelstekorten en de torenhoge werkdruk in de zorg aan te pakken, maar ziet 38% van hen ziet juist gebrek aan actie.

 

Verpleegkundigen en verzorgenden zien ook niet altijd dat goede maatregelen - zoals het beperken van de administratieve lastendruk (14%) en het afstoten van taken die niks met zorg te maken hebben (11%) - worden ingezet. Dit blijkt uit een peiling van V&VN onder 2.570 leden.

Uit de peiling blijkt ook dat bijna de helft van de verpleegkundigen en verzorgenden het idee heeft dat de werkgever zich niet extra niet om werknemers voor de zorg te behouden. Als top 3 van acties noemen ze:
- Meer doorgroeimogelijkheden
- Rekening houden met roostervoorkeuren
- Meer zeggenschap in het werk

 
Personeelstekort aanpakken

Sonja Kersten, directeur van V&VN, roept zorginstellingen op om er een paar schepjes bovenop te doen: “We kunnen pas tevreden zijn als 100% van de organisaties met arbeidsmarktproblemen in actie komt. En het zou het mooist zijn als werkgevers die wél iets doen, ook echt alle kansen pakken. Goede maatregelen, zoals het verminderen van administratieve lasten of het stoppen met oneigenlijke taken zoals schoonmaken of het rondbrengen van de krant, worden te weinig ingezet.”


Tevreden medewerkers

Bij HappyNurse kunnen verpleegkundigen en verzorgenden al zelf bepalen wanneer ze willen werken. Ook kunnen ze opleidingen volgen en zich ontwikkelen in hun vak. HappyNurse vindt het namelijk belangrijk dat de medewerkers happy zijn. Dit komt de zorg ten goede! 

Meer weten over werken bij HappyNurse? Kijk eens op de site.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord