Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

blauwe cirkel met tekst tips voor meer werkplezier in de zorgVoor HappyNurse is het belangrijk dat onze medewerkers plezier hebben in hun werk. Door alles waar je mee te maken krijgt, is het plezier soms ver te zoeken. Bekijk de tips om het plezier in je werk in de zorg weer terug te krijgen.

 

1) Waarom wilde jij verpleegkundige of verzorgende worden?

Waarom ben je ooit in de zorg aan werken, wat was voor jou de belangrijkste reden? Door dit gevoel weer op te roepen, verhoog je het plezier in je werk.

 

2) Klaag minder en spreek klagende collega's daar op aan

Klagende collega's kosten energie. Dat gevoel hebben veel verpleegkundigen. Klagen helpt niets. Zijn er situaties waar je niet tevreden over bent, probeer er dan zelf iets aan te veranderen.

 

3) Zoek naar mogelijkheden om de leuke kanten van je vak uit te voeren

Vind jij patiëntcontact het leukst? Probeer je administratier dan naast de patiënt te doen, in plaats van in een kamertje. Of vind je juiste de verpleegtechnische handelingen het leukst, wellicht wil een collega dan de gesprekken met familie doen. Probeer hier een goede verdeling in te vinden met je collega's.

 

4) Wees aardig voor elkaar en geef complimenten

Commentaar op elkaar blijft langer hangen dan complimenten. Tegenover één punt van kritiek, moeten vijf complimenten staan om in evenwicht te blijven. Geef een compliment over dingen die goed gaan.

 

5) Heb je collega's die (nog) wel blij zijn met hun werk, vraag hoe zij het doen.

Hoe gaan zij om met werkdruk en veranderingen?

 

6) Ga in gesprek met je leidinggevende en bespreek samen wat je werk leuker zou maken.

Wil je zelfstandiger werken? Wil je meer vrijheid? Kijk wat er mogelijk is. En denk ook eens na over het starten van je eigen wijkteam.

 

7) Doe een training, ontwikkel jezelf.

Dit kun je bijvoorbeeld doen via HappyCampus.

 

8) Word Happy Nurse!

Wij vinden het belangrijk dat verpleegkundigen en verzorgenden doen waar ze goed in zijn en dat ze tot hun recht komen. We stimuleren persoonlijke en professionele groei, vrijheid en het horen bij een sterk team. Want Happy Nurses zorgen goed voor hun patiënten. 

Bekijk wie we zijn en wat we voor je kunnen doen.

 

Bron: Nursing

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord