Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Als alle vrouwelijke parttime verpleegkundigen en verzorgden een uur extra zouden werken per week, dan zou het tekorten aan personeel in de zorg zijn opgelost. Dat is te lezen in het rapport Het potentieel pakken van adviesbureau McKinsey. 

Hoe dit kan? De berekening is als volgt: Er zijn 28.000 nu vacatures in de zorg. Dit zijn voornamelijk parttime banen. Als dit allemaal fulltime functies zouden zijn, dan zijn het 18.000 vacatures oftewel 720.000 uren die gevuld moeten worden (40 uur per week werken). 

 

Tekort oplossen

In de zorg werken bijna 1,3 miljoen mensen, waarvan 70% in vrouwen die in deeltijd werken. Dat zijn iets meer dan 900.000 mensen. Als die allemaal 1 uur extra zouden werken, dan zijn alle openstaande vacatures in de zorg op te vullen, zo is te lezen in het NRC. In het rapport zijn de cijfers van de parttime werkende mannelijke collega's niet meegenomen, omdat dit er weinig zijn in aantal.

 

Iets voor jou?

Zou jij wel een paar uur extra willen werken naast je huidige baan? Dat kan bij HappyNurse! Je kunt als uitzendkracht bij HappyNurse extra diensten werken. Je geeft zelf aan wanneer je daarvoor beschikbaar bent. Kijk eens op onze site naar de vacatures, of neem contact op met een van de vestigingen. Zij vertellen je graag wat er mogelijk is.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord