Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

3 figuurtjes tot op borsthoogte, waarvan een met een stethoscoop om de nek, logo van het bigregister, waarin vanaf september de bevoegdheid wordt vastgelegd

De tijdelijke zelfstandige bevoegdheden van verpleegkundig specialisten worden vanaf september 2018 definitief vastgelegd in de wet BIG. Dat is te lezen in deStaatscourant.

In 2012 startte het experiment waarbij verpleegkundig specialisten een aantal handelingen zelfstandig mogen verrichten, die voorbehouden zijn aan bepaalde beroepsbeoefenaars (de ‘voorbehouden handelingen’). De tijdelijke bevoegdheid is uitgewerkt in het Tijdelijk besluit zelfstandige bevoegdheid verpleegkundig specialisten. 
Uit evaluaties blijkt dat de zelfstandige bevoegdheid voor verpleegkundig specialisten ‘bijdraagt aan het efficiënter inrichten van zorgprocessen en de juiste inzet van zorgprofessionals’.

 

Bevoegdheid vastgelegd

Minister voor Medische Zorg Bruno Bruins heeft nu bekend gemaakt dat de meeste bevoegdheden in september definitief worden vastgelegd in de wet BIG. Alleen vervalt voor de verpleegkundig specialist geestelijke gezondheid de bevoegdheid om te defibrilleren. Die bevoegdheid is voor deze groep niet noodzakelijk, bleek uit de evaluatie van de tijdelijke wet.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord