Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Uit onderzoek van het Nivel onder 1059 deelnemers aan het Panel Verpleging & Verzorging blijkt dat verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en praktijkondersteuners zich bewust zijn van hun preventieve rol bij rokende cliënten en cliënten met overgewicht of problematisch alcoholgebruik.

Vrijwel alle zorgverleners (80 tot 90%) geven aan dat zij de problemen van cliënten die gezondheidsrisico’s lopen vanwege roken, overgewicht of problematisch alcoholgebruik signaleren en dat ze de cliënten advies geven en ondersteunen om gezonder te gaan leven. De zorgmedewerkers achten zich goed in staat om hen te stimuleren gezonder te leven, een doel van het Nationaal Preventieakkoord.

 

Extra scholing

Ruim twee derde van hen zou extra scholing fijn vinden, vooral als het gaat om problematisch alcoholgebruik of overgewicht. De zorgverleners hebben ook behoefte aan hulpmiddelen voor het geven van adviezen, bijvoorbeeld richtlijnen en folders. En ze zouden graag betere samenwerkingsafspraken zien tussen de verschillende professionals en betere verwijsmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord