Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Ambulancezorg Groningen, Kijlstra Ambulancezorg, Ambulance IJsselland, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Windesheim en Wildsea ontwikkelen samen virtual reality trainingen voor ambulanceverpleegkundigen, waarin ze virtuele noodgevallen nabootsen.

Bijvoorbeeld met opdringerige omstanders of met vuurwerk op oudejaarsavond. Of en kind met ernstige brandwonden. Dat zijn situaties waarin er veel op verpleegkundigen afkomt en die onvoorspelbaar zijn. Het oefenen van dat soort heftige situaties zou kunnen helpen.


VRAMBO

Het project VRAMBO (Virtual Reality voor Ambulanceverpleegkundig Onderwijs van complexe situaties) duurt twee jaar en heeft subsidie gekregen. Doel is concreet oefenmateriaal te ontwikkelen dat ambulancediensten kunnen inzetten, zo meldt RTV Noord.

virtual reality ambulanceverpleegkundigen VRAMBO

 

Naast de inzet van virtual reality werkt Ambulancezorg Groningen samen met studenten van de Hanzehogeschool, Health Hub Roden en het Martini Ziekenhuis aan een techniek met een camerabril waarmee medisch specialisten live mee kunnen kijken met ambulanceverpleegkundigen en zo direct advies kunnen geven over de behandeling.

 

Foto's: VRAMBO & Hanzehogeschool

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord