Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Vanaf nu mogen wijkverpleegkundigen zelf hulpmiddelen voorschrijven die samenhangen met verzorging en verpleging van cliënten thuis op bed. Ze hoeven daar geen toestemming meer voor te vragen via de huisarts.

Dit hebben Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en V&VN met elkaar afgesproken.

 

Cliënten kunnen zo sneller geholpen worden en wijkverpleegkundigen en huisartsen hebben minder administratie.

Marjolein Zilverentant, voorzitter van de V&VN-vakgroep Wijkverpleging: “Mooi dat dit van de baan is; dit was nou echt onnodige administratie, ook voor huisartsen. We werken graag samen als het om inhoud gaat, maar dat was hier niet het geval; beoordelen wat er nodig is rondom het bed, is bij uitstek de expertise van de wijkverpleegkundige.”

 

Petra van Holst, algemeen directeur van ZN: “Zorgverzekeraars willen zorgverleners op een positieve manier faciliteren, zodat zij zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan waar zij goed in zijn: het verlenen van zorg. Ik ben daarom blij dat we deze paarse krokodil voor wijkverpleegkundigen samen met V&VN hebben lek geprikt.”

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord