Verpleegkundigen
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips&tricks voor verpleegkundigen en verzorgenden lees je hier.
< terug

Om meer te weten te komen over e-health in de wijk, ontwikkelde Hogeschool Windesheim het spel Mix & Match Thuiszorg en Technologie. Dit spel laat op interactieve wijze de wijkverpleegkundigen en hun team kennis maken met de verschillende zorgtechnologieën die ingezet kunnen worden in de thuiszorg.

 
Spel over thuiszorg

Met behulp van drie typen kaarten wordt er naar combinaties van zorgproblemen (bijvoorbeeld valrisico) en zorgtechnologieën (bijvoorbeeld een bedverlaatalarm) gezocht. Verdiepende vragen zijn toegevoegd om het onderlinge gesprek te bevorderen. Organisaties kunnen het spel bestellen voor €20 of gratis zelf uitprinten.
Mix Match Thuiszorg en Technologie

 

App

Daarnaast ontwikkelde Windesheim ook de gratis app Thuiszorg en Technologie. Via de app is informatie te vinden over verschillende zorgtechnologieën die ingezet kunnen worden in de thuiszorg. De app kent verschillende indelingen die passend zijn bij het werkproces van de wijkverpleegkundige, maar kan ook gebruikt worden door andere zorgprofessionals. Voor elke toepassing laat de app zien wat die kan, voor wie de toepassing geschikt is, en hoeveel die ongeveer kost.
De app is gratis beschikbaar in de Google Play store en de App Store, en is bedoeld voor gebruik op een tablet.

 

Bron: e-Health in de wijk

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord