Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

In deze krappe arbeidsmarkt is het lastig om de ideale kandidaat voor de door jou uitgezette vacature te vinden. Door aandacht te besteden aan deze 5 factoren lukt het beter.

Ben je een kandidaat, dan maken deze factoren in vacatureteksten het natuurlijk makkelijker om je ideale baan te vinden!

 
1) Een duidelijk functieprofiel

Een duidelijk functieprofiel, waarin je omschrijft wat de taken van de nieuwe medewerker worden, welke verantwoordelijkheden en bevoegdheden daarbij horen, geeft een duidelijk beeld over wat jij als werkgever zoekt in een nieuwe medewerker. De werkzoekende krijgt een helder beeld van wat je van hem of haar verwacht.

Een goed functieprofiel vormt daarmee de basis van al je werving- en selectieactiviteiten. Het geeft ook houvast bij de beoordeling van sollicitaties. Als je goed weet naar wie je zoekt, kun je hem (of haar) ook herkennen als hij voor je staat.

 

2) Wat zijn de arbeidsvoorwaarden 

Ga in op de primaire arbeidsvoorwaarden en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat is het salaris, wat zijn de werktijden en vakantiedagen. Hebben werknemers hier zelf nog invloed op?

En wat biedt je nog meer? Bijvoorbeeld een leaseauto of een fiets, reiskostenvergoeding, pensioen, een telefoon van de zaak, hulp bij het verkrijgen van een hypotheek en training of scholing.
HappyNurse is anders dan andere werkgevers in de zorg. Maak duidelijk waarom werken bij HappyNurse leidt tot Happy Nurses!

 

3) Optimaliseer je vacaturetekst

Zorg voor een goede kopregel die de aandacht trekt en de lezer aanspreekt. Gebruik in de rest van de vacaturetekst geen clichés, ben concreet en creatief. Vertel duidelijk wat je verwacht en ‘verleid’ de lezer daarna met een aantrekkelijk aanbod. Een goede vacaturetekst zorgt ervoor dat jij op kunt vallen tussen alle andere vacatureteksten! En nodigt de ideale kandidaat uit om op jouw vacature te reageren!

 

4) Maak gebruik van het merk HappyNurse

Waarmee kun jij je onderscheiden? Dat je een zorgondernemer bent bij HappyNurse. HappyNurse is een sterk merk met een eigen cultuur, waarbinnen er aandacht is voor de helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Zij kunnen zelf bepalen wanneer ze willen werken en opleidingen volgen.
Zijn er collega's die kunnen vertellen wat je werken bij HappyNurse bijzonder maakt? Neem hun verhaal mee!

 

5) Waar toon jij je vacature?

Zijn er naast vacaturesites, de website en Twitter nog meer plaatsen waar jij mensen kunt werven? Op de Facebookpagina van jouw vestiging of via LinkedIn? Hiermee kun je mensen bereiken die nog niet op zoek zijn, maar wel openstaan voor een eventuele nieuwe uitdaging.

Denk ook eens aan de plaatselijke media of specifieke (regionale) vacaturesites voor de zorg. Ook daar kunnen kandidaten jouw advertentie tegenkomen!

Bron: Werf-en 

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord