Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

Het werven van nieuwe medewerkers wordt steeds lastiger, vooral met het huidige personeelstekort in de zorg. Verpleegkundigen en verzorgenden zijn erg gewild en kunnen kiezen uit verschillende vacatures. Hoe schrijf je als zorgondernemer een vacaturetekst die jouw doelgroep aanspreekt? De onderstaande tips kunnen je helpen.

 

Tips voor vacatureteksten
  • Mensen willen er toe doen. In de zorg doe je dat al, maar mensen willen graag lezen hoe zij er toe doen, wat ze kunnen betekenen voor mensen. En het liefst zo concreet mogelijk. Bij HappyNurse kun je bovendien aangegeven hoe onze missie hier aan bijdraagt: Happy Nurse = Happy Cliënt. Geef aan waarin HappyNurse verschilt van andere werkgevers!

  • Duurzaamheid. Geef aan in je advertentieteksten op welke manier jouw bedrijf duurzaam werkt. happyfiets voorbeeld genoemd in vacaturetekstDe HappyFiets bijvoorbeeld, of werken in de eigen omgeving, zodat er weinig reistijd is.

  • Richt je op de doelgroep. Als je weet dat jouw potentiële kandidaat flexibiliteit belangrijk vindt, noem dat dan vooral. En bestaat je doelgroep vooral uit vrouwen, gebruik dan vrouwelijke woorden. Zoals gezellig, hartelijk, betrokken, open, eerlijk, verzorgen, verantwoordelijk. Daarnaast is er een verschil in schrijfstijl. Mannen schrijven korter en bondiger, sommen meer op. Vrouwen gebruiken meer woorden om een gevoel bij de tekst te creëren. Ook dit kun je gebruiken in de advertentieteksten.

  • Schets geen mooier beeld dan het werkelijk is. Daar prikken kandidaten doorheen. En kandidaten vinden het belangrijk dat een werkgever eerlijk is, dat geeft vertrouwen. 

  • Blijf jezelf. Schrijf zoals je praat met de doelgroep, in je eigen taal. Gebruik daarbij geen passieve zinnen, maar actieve zinnen. Zoals 'we werken aan' in plaats van 'er wordt gewerkt aan'. Gebruik termen die ze kennen en passen bij de baan. Ook het gebruik van de je-vorm spreekt mogelijke kandidaten aan.

  • Laat zien waar iemand komt werken. Wie zijn de eventuele collega's? Waar komt iemand te werken? Gebruik foto's, quotes of maak eventueel een filmpje van de collega's waarin zij vertellen wat werken in de zorg bij jou inhoudt.

Bekijk deze en andere tips over vacatureteksten op de website van Werf&.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord