Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

Nederlandse werkgevers gebruiken Facebook meer om vacatures te delen, dan LinkedIn. Dit blijkt uit onderzoek van UWV onder zo'n 6.700 Nederlandse bedrijven.

 

82 procent van de ondervraagde werkgevers gebruikt Facebook. LinkedIn staat met 60 procent op de tweede plek, gevolgd door Twitter (19 procent) en Instagram (12 procent).

 

Verspreiden vacatures

Het niveau van de vacature is veelal bepalend voor het platform. Werkgevers plaatsen vaker een vacature voor lager en middelbaar niveau op Facebook. Op LinkedIn verschijnen eerder vacatures met een hoger opleidingsniveau. Naast sociale media plaatsen bedrijven vacatures op hun eigen site (81%) en op vacaturesites (48%) om hun vacatures te verspreiden.

Naast het plaatsen van vacatures zoeken bedrijven ook zelf actief naar kandidaten. Dit gebeurt bij drie op de tien vacatures. Dit gaat meestal via eigen personeel (68%), via hun netwerk (66%) of sociale media (56%).

 

Grotere rol sociale media

Werkgevers verwachten dat sociale media een grotere rol gaan spelen om kandidaten actief te benaderen. In 2017 gebruikte de helft van de bedrijven sociale media, in de toekomst verwacht driekwart van de ondervraagde werkgevers sociale media in te zetten om personeel te vinden.

 

Alle vacatures van HappyNurse staan op onze site bij het onderdeel 'werken in de zorg' en op Twitter

Meer vacatures op facebook dan op linkedin

Bekijk het hele onderzoek

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord