Scroll down for more information

Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug
Geen dag hetzelfde met een eigen wijkteam

Toen verpleegkundige Karima el Monyri besloot om haar eigen wijkteam in Veenendaal bij HappyNurse te starten, was dat de beste keuze die ze had kunnen maken. In het vorige interview met Karima, kon je al lezen wat haar beweegredenen waren om een eigen wijkteam op te starten. Karima laat vandaag zien hoe haar dag eruit ziet. "Geen dag is hetzelfde".

 

Zo normaal mogelijk

Karima’s dag start om 7.00 in de wijk.  Ze start in de ochtend altijd met het leveren van directe zorg. Dat varieert van helpen met de ADL tot en met het verstrekken van medicatie of verpleegtechnische handelingen. Het belangrijkste: dat er altijd voldoende tijd en aandacht is voor de cliënt en daar hoort ook een praatje maken bij.  Ook zou Karima nooit een tablet of laptop mee naar binnen nemen. In plaats daarvan kiest ze ervoor om de adminstratie te doen op een smartphone. ‘’Dat is minder zichtbaar en kunnen we verbergen in ons uniform.’’ Zo heeft een client minder het gevoel dat hij of zij in zorg is. Het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk voelen. Clienten leveren al zoveel in en zijn in feite afhankelijk van ons. Ik wil dat gevoel zoveel mogelijk verkleinen. 

 

Cliënten van 0 tot en met bijna 100 jaar

Karima loopt haar eigen route met cliënten in de leeftijd 0 tot en met bijna 100 jaar. Zo’n ochtendje in de wijk duurt tot ongeveer 11.00 uur. Karima vindt het contact met haar cliënten ontzettend belangrijk en bovendien ook erg leuk. 

Karima verteld dat ze kinderverpleegkundige is, daarom kan en mag ze ook voor de jongste cliënten zorgen. Maar ook haar collega’s hebben kinderen in hun route. ‘’Zolang het verantwoord is, mag dat onder mijn verantwoordelijkheid. De meer complexere zorg bij kinderen doe ik altijd zelf.’’

 

‘Ik heb zelfs na een tachtig urige werkweek nog energie’

Nadat Karima haar route heeft gelopen gaat ze steevast naar kantoor. Net zoals een dag in de wijk er nooit het zelfde uitziet, zien ook Karima’s kantoordagen er nooit hetzelfde uit. Karima is een echt manusje van alles. Zo doet ze de indicatiestellingen, organiseert ze regelmatig een multidisciplinair overleg en gaat ze langs bij cliënten voor een intakegesprek, tussentijdse- of eindevaluatie. Daarnaast leidt ze 1x in de 6 weken een vergadering en organiseert ze klinische lessen. Naast dit alles regelt ze de administratie en alles dat bij ondernemen komt kijken. Maar, zoals Karima al eerder aangaf in het vorige interview, voelt het nooit zoals werken voor een baas. Sterker nog, Karima krijgt juist energie van haar werk. Zelfs wanneer dat betekent dat ze meer dan 80 uur per week werkt, want stiekem is ze ook thuis vaak nog bezig met haar werk. In haar hoofd dan. Ze probeert, nu ze haar team aan het uitbreiden is, wel wat vaker thuis te zijn, maar het is soms lastig om het werk even los te laten. 

 

Avondroute

Na zo’n middag op kantoor zou je denken dat Karima het voor gezien houdt, maar niets is minder waar! Er moet ook nog een avondroute gelopen worden. Die duurt tot maximaal 23.00 uur. 

"De nachtdiensten besteden we uit aan zzp'ers. We zijn zo’n klein team dat het onmogelijk is om daar ook nog eens nachten bij te draaien. Dat moet je ook niet willen. Bovendien komen nachten maar sporadisch voor. Denk aan palliatieve zorg. Het werkt prima zoals we het nu doen."

 

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Karima en wil je zelf je eigen wijkteam opzetten? Neem dan contact met ons op.

ABU
ISO 9000
SNCU
Actiz
Erkend leerbedrijf