Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

Twee op de drie Nederlanders ziet het starten van een eigen bedrijf als een goede carrièrestap. Twee derde! We zijn een ondernemend volkje, zo lijkt. Maar als je naar de praktijk kijkt zijn er toch maar weinig mensen die daadwerkelijk voor zichzelf beginnen. Waarom niet? 

Het percentage stijgt weliswaar, maar toch waren het er in 2017 nog geen 200.000 (bron: KvK ). Waarom dan zoveel mensen de stap niet zetten? Daar hebben ze goede redenen voor, ongetwijfeld. Maar er zijn ook redenen die geen argument mogen zijn om niet voor je zelf te beginnen. We noemen er vijf:


Geen zekerheid meer

Jammer, maar helaas: zekerheid van salaris, pensioen en ziekte bestaat ook in loondienst niet! Je werkgever kan failliet gaan, er kan een reorganisatie komen, je pensioenfonds kan leeg getrokken zijn tegen de tijd dat jij achterover wilt gaan leunen. Daarnaast kan je als zelfstandige ook ziekte en arbeidsongeschiktheid op verschillende manieren afdekken.


Ik sta er alleen voor

Dat is alleen waar als jij dat wilt. Als franchisenemer bij HappyNurse ben je 100 procent ondernemer, maar heb je wel een sterk netwerk en een grote organisatie achter je.


80 uur per week in touw

Ho, ho natuurlijk zul je als ondernemer piekweken kennen, maar jij bent de baas, hè. Als jij op een mooie vrijdag de boel de boel laat en die klussen op een ander tijdstip wilt doen, is er niemand die zegt dat dat niet mag.


Veel zaken die niet leuk zijn

Boekhouden. Salarisadministratie. Financiële planningen, prognoses, marktverkenningen. Landelijke advertentiecampagnes, radio- en tv-spotjes. Geen zin in? Tja, het hoort bij ondernemerschap. Maar je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Ook dit is als je franchisenemer bent in één keer geregeld.

 

Uit je comfortzone stappen

Ja, dat is waar. Ondernemers moeten uit hun comfortzone om vooruit te komen. Ze moeten per definitie onbetreden terrein op, daar ligt de winst. Maar is dat een goede reden om iets niet te doen? Wil je adrenaline, zelf behaalde resultaten, jezelf ontwikkelen plus eigen baas zijn? Jij bent de enige die dat kan bepalen!

 

Zelf ondernemen

Wil je zelf gaan ondernemen in de zorg? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij HappyNurse. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.Hand die een visitekaartje vasthoud met de tekst Voor jezelf beginnen? en het logo van HappyNurse
Bron: Peter van der Helm, formulemanager bij Staffing Associates: de franchiseorganisatie achter het merk HappyNurse.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord